Kakšno je tvoje glavno delo v plezalnem centru in kaj je glavna motivacija?

Moje delo v PCL-ju se je začelo že pred odprtjem, razna pomoč pri postavljanju smeri, čiščenju, testiranju smeri, itd.. Nekaj časa sem delal tudi v Grif baru, letos poleti na poletni šoli za otroke, od jeseni 2015 naprej pa delam kot pomočnik na pripravljalni skupini otrok.

Kakšni so bili tvoji plezalni začetki?

S plezanjem sem se začel ukvarjati pred petimi leti, in sicer na majhni bolder steni v Šiški, dvakrat na teden. Skale prvo leto plezanja nisem zgrabil, kar obžalujem, vendar me je slej kot prej zelo potegnila v klajmbersko sceno.

Zakaj plezanje? Kaj ti pomeni plezanje?

Najprej je začel plezati moj brat, pa sem rekel, da grem še jaz poizkusit, kako izgleda. No, od takrat se še nisem naveličal in plezanje je glavni šport, s katerim se ukvarjam (kolikor se le da). Težko si predstavljam svoj način življenja brez stiskanja grifov! Trenutno mi plezanje predstavlja neke vrste meditacijo – odklopiš vse in se samo prepustiš gibanju!

Si po duši bolderaš/ica, friko/frikica, plastičar/ka ali hribovc/ka?

Po duši sem friko, vendar se zadnje čase zmeraj bolj nagibam k ‘hribovstvu’. Bolderji mi pa zaenkrat ne predstavljajo pretiranega užitka.

Najtežja preplezana smer na pogled / z rdečo piko?

8a z rdečo piko, 7b+ na pogled.

Ali se ti je kdaj v tvoji plezalni karieri zgodilo kaj izjemno zabavnega, kar te še danes nasmeji?

Uff, težko se odločim samo za eno.

Katero plezalno potovanje ti je ostalo najbolj v spominu in zakaj?

Plezalni trip, ki mi je ostal najbolj v spominu, je prvi, in sicer trip v Rodellar v Španiji. Miška in Osp na kubik, smeri za življenje, dobra družba, narava, kaj hoče človek lepšega. Ja, res je bilo fino!

S čim se še ukvarjaš poleg plezanja?

Poleg plezanja študiram geologijo, pomagam pri družinskem podjetju, veliko časa posvečam finančnim trgom, v zadnjem času predvsem kriptovalutam in vodim društvo, ki ga imamo študenti geologije. Počnem še kaj drugega, a mogoče ni primerno za tu ;)

Najljubša knjiga, pesem in filmček (plezalni, neplezalni).

Knjiga: Bogati očka, revni očka – Robert Kiyosaki;
film: vsi pred letom 2005

Citat, moto, ki najbolj ustreza tvojemu življenju, razmišljanju.

Uživaj v trnenutku in ne oziraj se na preteklost!

Če bi imel teden, mesec ali leto dni prostega časa in nič težav z denarjem, kako bi jih preživel/a?

Najprej bi investiral dovolj denarja v različne vrste naložb, ki bi mi prinašale pasivne prihodke, ti pa bi mi omogočali neomejeno potovanje po svetu,  dokler se ne bi naveličal.

Lan je inštruktor športnega plezanja in študent geologije. Plezanje poučuje tako otroke in mladino, kot tudi odrasle.

Vadbe in skupine

Komentarji