Ob praznovanju prvega rojstnega dne Plezalnega centra Ljubljana, v katerem se plezalnih veščin učite tudi vi, otroci in mladeniči ter mladenke, smo vam pripravili rojstnodnevno plezalno tekmo. 12. decembra 2014 lahko s plezanjem balvanov v trojkah osvojite super nagrado. Pridite se zabavat, družit in PLEZAT!

Za rojstni dan se spodobi, da se delijo darila in zato smo se odločili, da darila za prvi rojstni dan plezalnega centra dobite Vi. Za otroke in mladino od 4. do 18. leta smo skupaj s partnerjema, Iglu šport in Lapis Bleaustone, pripravili darilne pakete z nagradami, ki jih lahko osvojite na petkovi rojstnodnevni plezalni tekmi. Kako? Zberete se trije pajdaši in pajdašice, se prijavite kot tekmovalna trojica s čisto posebnim imenom in se zapodite v balvane.

Potek nagradne tekme

Plezalna tekma za otroke in mladino bo potekala v petek, 12. decembra 2014, od 15.30. do 18.30. ure. Tekmovalne trojke se prijavite na recepciji, in sicer določite starostno kategorijo in ime trojice, s katero se boste potegovali za nagrado, mi pa vam bomo dali tekmovalni kartonček za beleženje rezultatov.  Trojka mora biti obvezno sestavljena vsaj iz enega fanta oz. ene punce in enega člana mlajšega od 11 let, sicer ne velja!

V Balvanski dvorani bomo za tekmo s posebno, praznično oznako, označili 26 balvanskih problemov različnih težavnosti, ki štejejo za točke v nagradni tekmi.  Pri lažjih balvanih (posebej primernih za najmlajšo kategorijo) bo končna višina nižja (zaključili se bodo nižje kot na vrhu stene) in njim bo tudi prilagojena dolžino gibov, da bo tudi za najmlajše zabavno.

Vsak član ekipe beleži svoje rezultate in na koncu bomo vsem trem članom skupaj sešteli točke, da bomo dobili skupni rezultat trojke. Večkrat kot se bo vsak od ekipe dotaknil označenega vrha balvana, več točk boste zbrali na tekmovalnem kartončki trojke, kar pomeni več možnosti za nagrado.

POMEMBNO! Pri plezanju skrbite za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev. Pri mlajših je obvezna prisotnost polnoletnega trenerja oziroma inštruktorja.

Kategorije

Kat. Otroci in mladina
1. Pajki (do 9 leta)
2. Opice (10–13 let)
3. Pande (14-18 let)

Nagrade

Nagrade* za najboljše na Rojstnodnevni plezalni tekmi za otroke in mladino prispevajo Plezalni center Ljubljana, trgovina Iglu šport in Lapis Bleaustone. Nagradni sklad je enak v vseh kategorijah, in sicer:

1. mesto: 3x 10 obiskov za plezalni center + 3x Bon Iglu šport + 3x nagrada Lapis Bleaustone
2. mesto: 3x 5 obiskov za plezalni center + 3x Bon Iglu šport + 3x nagrada Lapis Bleaustone
3. mesto: 3x 3 obiski za plezalni center + 3x Bon Iglu šport + 3x nagrada Lapis Bleaustone

*Nagrado, ki jo podarja Plezalni center Ljubljana, je potrebno izkoristiti do 30. 06. 2015. Datum veljavnosti bona Iglu je zapisana na bonu. Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče zamenjati za denar.

Pravila tekme

 1. Za točke se upošteva 26 novih, posebej označenih balvanov v balvanski dvorani v težavnosti od 3 do 7c+.
 2. Posameznik dobi za vsak preplezan balvan naslednje število točk: 100/št. plezalcev, ki so uspešno preplezali balvan (Primer: Če določen balvan uspešno prepleza 10 tekmovalcev/tekmovalk, vsak/-a dobi za ta balvan 10 točk. Če balvan prepleza 5 tekmovalcev/tekmovalk, dobi vsak/-a 20 točk). Točke se delijo znotraj posamezne kategorije.
 3. Točke od uspešno preplezanih balvanov se seštevajo.
 4. Vsako uspešno preplezan balvan mora s podpisom potrditi prijatelj/soplezalec/inštruktor/očividec. Nepodpisani balvani se točkujejo z 0 točkami.
 5. Vsaka ekipa na posebnem tekmovalnem kartončku vodi evidenco preplezanih smeri za vsakega posameznika.
 6. Končni rezultat ekipe/trojke je seštevek posameznih rezultatov vseh treh članov trojke.
 7. Ekipa tekmuje v tisti kategoriji, v katero spada njen najstarejši član (Če ekipo sestavljata dekleti stari 7 in 12 let ter fant star 16 let, ekipa tekmuje v kategoriji Pande – 14 do vključno 18 let).
 8. Posamezna trojka lahko tekmuje samo v eni kategoriji, ki se jo na podlagi starosti najstarejšega člana določi ob prvem registraciji in prevzemu tekmovalnega kartončka.
 9. Ena ekipa lahko dobi samo eno nagrado.
 10. Trojka mora biti obvezno mešana, kar pomeni, da je vsaj en član ekipe deček oziroma deklica. En član trojke mora biti nujno mlajši od 11 let, da bodo ekipce čim bolj (z)mešane.
 11. Kot organizator si pridružujemo pravico, da nagrad v posamezni kategoriji ne podelimo (zaradi premalo prijavljenih udeležencev).

Rojstnodnevna zabava in podelitev nagrad

Najboljše trojke, ki si boste s pridnim plezanjem prislužile največje število točk, bomo razglasili na VELIKI ZABAVI ZA 1. ROJSTNI DAN, in sicer v petek, 12. decembra 2014, ob 19. uri. Vabljeni vsi, ki boste tekmovali in se potegovali za nagrade, pa tudi vsi ostali. Plezalne zabave in sladkanja s torto velikanko ne smete zamuditi!

Starši, obvezno pridite navijat za svoje Škrate, Opice in Pande. Če tudi vas mikajo nagrade, se lahko tudi sami potegujete zanje na Rojstnodnevni plezalni dirki, ki bo potekala od 8. do 11. decembra! Več o dirki si preberite TUKAJ

Plezanje, druženje in zabava – temu se reče pravi rojstni dan! Praznujte ga z nami!

Več o rojstnodnevni zabavi >>

UNIKATNO POVABILO NA ROJSTNI DAN ;)