Program vodene vadbe za starejše (VV starejši) je namenjen popolnim začetnikom nad petdesetim letom starosti, pa tudi tistim starejšim, ki bi z redno plezalno vadbo ob pomoči strokovno usposobljenega inštruktorja športnega plezanja želeli nadgraditi svoje plezalno znanje. Plezalna vadba je posebej prilagojena zmožnostim starejših, tako po vsebini kot tudi po fizični zahtevnosti.

Tako kot vse naše ostale plezalne vadbe, tudi tu plezalni treningi potekajo v skupini. Vadbo zaznamuje predvsem druženje na steni oziroma plezanje, družili pa se boste lahko tudi po plezanju v našem barčku.

Program in potek

Vodeni plezalni treningi za starejše potekajo enkrat na teden po uro in pol, in sicer na visoki plezalni steni v Mali plezalni dvorani, ki omogoča plezanje na smereh lažje težavnosti in ponuja dovolj izzivov tudi za tiste bolj izkušene.

V okviru naše plezalne vadbe se boste seznanili z vsemi prvinami varnega plezanja na umetnih stenah. Naučili vas bomo osnov plezanja in varovanja z varovanjem od zgoraj (»top rope«), kasneje pa svoje znanje nadgrajevali.

Osnovi program vadbe zajema naslednje:

  • najpomembnejši plezalni vozli
  • navezovanje
  • dvojno preverjanje
  • pravilna komunikacija
  • varovanje z varovanjem od zgoraj
  • plezanje z varovanjem od zgoraj
  • osnove plezalne tehnike

Plezalni treningi so sestavljeni iz ogrevanja, plezalnega treninga z različnimi vajami, razplezavanja in raztezanja.

Vpis in informacije

Za vadbo je obvezna prijava na info@plezalnicenter.si! Število mest je omejeno na 16. Vadba se izvede ob vsaj štirih prijavljenih.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00

Več informacij o poteku vadbe, plačilih, nadomeščanjih in vsem ostalem si lahko preberete tukaj.

Komentarji