Poletne počitnice so za številne otroke eden izmed najljubših delov leta. Med počitnicami, zlasti poletnimi, se številni starši soočijo s problemom, kam naj pošljejo svoje otroke v času, ko sami nimajo dopusta, hkrati pa si želijo, da bi njihovi potomci počitniški čas preživeli čim bolj kakovostno. Nekateri imajo možnost, da svoj podmladek zaupajo v varstvo starim staršem ali drugim sorodnikom, mnogi pa si tega iz različnih razlogov ne more privoščiti. V takem primeru so idealna rešitev različne vrste aktivnih počitnic za otroke – različne delavnice, športne aktivnosti in počitniški tabori.

Odlična alternativa starim preizkušenim klasikam, kot so plavalne šole ali likovno-umetniške delavnice, je poletna počitniška plezalna šola. Otroci se zberejo ob osmih zjutraj in se za začetek do dobra ogrejejo in zbudijo. Sledi plezanje tako na visoki kakor tudi na balvanski steni. Po kosilu sledijo različne prostočasne aktivnosti: otroci se med drugim učijo hoje po gurtni (slackline), sodelujejo na raznolikih delavnicah ali poslušajo zanimive pripovedi inštruktorjev o plezalnih potovanjih širom po svetu. Otroci se iz leta v leto z veseljem vračajo, a jim na srečo do naslednje počitniške plezalne šole ni treba čakati celo leto, saj le-to organiziramo tudi med jesenskimi, zimskimi in prvomajskimi počitnicami!

Zadnje teden poletnih počitnic našo hišo preplavijo številni izmed najbolj obetavnih mladih plezalcev– organiziramo namreč mladinske priprave na državno prvenstvo, ki poteka podobno kot počitniška plezalna šola, le da so treningi precej daljši in resnejši, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se mladina ob tem ne zabava.

Poleg opisanih aktivnosti, ki potekajo v zgradbi Plezalnega centra, organiziramo tudi številne počitniške plezalne tabore širom po Sloveniji in v tujini. Medtem ko naše zastavonoše takoj po začetku poletnih počitnic trgajo grife na megataboru v tujini (letos lokacija še ni določena), se mlajši in manj izkušeni kalijo na legendarnem taboru v Trenti. Sredi julija sledita dva termina bohinjskega tabora, ki je še posebej primeren za tiste brez plezalnih izkušenj oziroma za začetnike. Avgusta sledi »ta zaresni« tabor, letos na Bledu!

Če ste v dilemi, v katero poletno šolo za otroke vpisati svoje nadobudneže, izberite najboljšo in ne odlašajte s prijavo bodisi na poletno počitniško plezalno šolo, na intenzivne mladinske priprave ali nakaterega od zgoraj naštetih taborov. Počitnice v Sloveniji ali v tujini so v plezalski družbi nepozabne – pišite na info@plezalnicenter.si še danes!