Kje v plezalnem centru te lahko najdemo?

Največ časa sicer preživim za ekranom v pisarni, včasih me najdete tudi na recepciji, najraje pa čas preživljam na štriku v veliki dvorani ali na zunanji steni.

Kakšni so bili tvoji plezalni začetki?

Ne tako davnega leta 2018, po enem letu študiranja in življenja v Lizboni, ko nisem bila več turistka, domačinka pa tudi ne, sem iskala nek hobi, ki bi ga lahko nesla s sabo kamorkoli. Po naključju je bil cimer plezalec, pa smo šli najprej samo ‘malo pogledat’ v okoliška plezališča. Domov sem se vrnila, plezati pa nisem nikoli nehala :).

Zakaj plezanje? Kaj ti pomeni plezanje?

Narava, prijazni ljudje, vedno novi izzivi. Predvsem pa bolj in manj uspešno premagovanje same sebe, znova in znova, vsak plezalni dan posebej. Pa tudi radovednost odkriti, kaj lahko zmorem, če se nečemu res posvetim.

Si po duši bolderaš/ica, friko/frikica, plastičar/ka ali hribovc/ka?

Frikica. Na bolderco grem včasih malo za trening, bolderji zunaj pa so, za razliko od štrika, čisto preveč strašni :). Hribovka? Pozimi definitivno ne, poletju bom pa morda še dala priložnost.

Ali se ti je kdaj v tvoji plezalni karieri zgodilo kaj izjemno zabavnega, kar te še danes nasmeji?

Definitivno!

Katero plezalno potovanje ti je ostalo najbolj v spominu in zakaj?

Preživela sem dolge tri plezalne mesece na Tenerifih. V tem času sem (zelo) malo delala, veliko več pa plezala. Plezališča tam so zelo drugačna od naših, namesto smrek rastejo kaktusi, namesto po malih apnenčastih krimpkih pa plezamo po razpokanem bazaltu. Je pravi mali plezalni raj, tako za začetnike, kot tudi za bolj izkušene plezalce.

S čim se še ukvarjaš poleg plezanja?

Priznam, večino svojega prostega časa zapolnim s plezalnimi aktivnostmi :). Ko utegnem pa z veseljem nekaj časa posvetim tudi našim konjem.

Najljubša knjiga, pesem in filmček (plezalni, neplezalni).

Knjiga definitivno ‘Krasni novi svet’ (A. Huxley), od slovenskih avtorjev pa ‘Alamut’ (V. Bartol). Glasbeni okus se pogosto spreminja, od filmov pa še vedno najraje pogledam katero od velikih trilogij, npr. Matrica, Gospodar prstanov…

Citat, moto, ki najbolj ustreza tvojemu življenju, razmišljanju.

Niso vsi, ki tavajo, tudi izgubljeni.

Če bi imel teden, mesec ali leto dni prostega časa in nič težav z denarjem, kako bi jih preživel/a?

Izkoristila za plezalni dopust!

Ana je diplomirana ekonomistka. Skrbi za koordinacijo programov za odrasle in je vodja recepcije.