Kaj je tvoja glavna motivacija za delo inštruktorja/ice (postavljalca)?

Predvsem mi otroci, ki jih učim, dajejo drugačen pogled na plezanje in me tudi motivirajo, da predam svoje znanje, ki ga moram vedno znova dodatno piliti.

Kakšni so bili tvoji plezalni začetki?

Plezanje in guncanje na brezah za osnovno šolo, kjer sem zelo rad preizkušal, kako tanka veja me bo še zdržala. Pozneje v odraslosti, ko sem prišel do spoznanja, da se premalo gibam, sem poskusil s fitnesom, ki mi je bil precej dolgočasen. Vedno pa je v ozadju tlela želja, da se preizkusim v plezanju. Zbral sem pogum in se vpisal na začetni tečaj plezanja v PCL.

Zakaj plezanje? Kaj ti pomeni plezanje?

Zakaj ne? Pomembno je, da stremiš k cilju, ki te vedno znova postavlja pred nove ovire, in da čutiš zadovoljstvo, ko le te premagaš.
Plezanje mi pomeni odklop od ponorelega sveta. Omogoča mi svobodo in v meni prižge željo za raziskovanje zakotnih kotičkov, tako doma kot v tujini.

Si po duši bolderaš/ica, friko/frikica, plastičar/ka ali hribovc/ka?

Sam bi zase rekel, da sem friko. Kdo drug bi rekel, da sem izrazit bolderaš. Uživam v treningih na plastiki in čutim neizmerno zadovoljstvo, ko stopim na vrh kakšne dolge večraztežajne smeri skupaj s prijateljem v navezi.

Najtežja preplezana smer na pogled / z rdečo piko?

Ko je forma, se da ocene hitro dvigniti, če je to cilj vsega treninga pred tem. Trenutno najtežja na pogled 7a+ in z rdečo piko 7b+.

Ali se ti je kdaj v tvoji plezalni karieri zgodilo kaj izjemno zabavnega, kar te še danes nasmeji?

Napad divjih koz v Glinščici, kjer smo z nekaj sreče le rešili sebe in svojo opremo pred lokalnimi »prebivalci«.

Katero plezalno potovanje ti je ostalo najbolj v spominu in zakaj?

Novoletni Leonidio 19/20 je bil poseben, saj sem si že nekaj časa želel obiskati to plezalno meko v nastajanju. Odločitev in vse rezervacije so se zgodile le en teden pred odhodom, zato je veliko reči ostalo prepuščenih naključju. Vsa grška avantura je bila zelo sproščena in z veseljem sem se vsako jutro prebujal s pogledom na skale po vsej dolini. Ogromno plezališč je ostalo še neraziskanih, tako da se tja zagotovo kmalu spet vrnem.

S čim se še ukvarjaš poleg plezanja?

Hodim v hribe, raziskujem lepoto naše države in okolico z motorjem, tu in tam preberem kakšno knjigo, raziskujem nove tehnologije, strašljivo rad se učim novih znanj in sem zagrizen biohacker.

Najljubša knjiga, pesem in filmček (plezalni, neplezalni).

Že ponarodela knjiga Pot od Zaplotnika, Geneza, Knjiga šifer in podobno.
Nimam najljubše pesmi, saj mi jih je veliko pri srcu in je tudi odvisno od mojega razpoloženja. Imam pa najljubše izvajalce, kot so npr. Beatles, Pink Floyd, Metallica in še mnogo drugih.
Film Touching the void in filmček »Arnaud Petit climbs “Black Bean” 8b with natural pro in Ceüse«. Oba sta kakopak plezalska ?

Citat, moto, ki najbolj ustreza tvojemu življenju, razmišljanju.

Learn to relax, but always keep fighting. (MŠ)

Če bi imel teden, mesec ali leto dni prostega časa in nič težav z denarjem, kako bi jih preživel/a?

Težav z denarjem ne bi bilo toliko, saj bi šel na takšne konce, kjer se ga ne potrebuje veliko. Je pa veliko večja težava prosti čas. Zelo rad bi obiskal odročne kraje, kjer ljudje živijo v sožitju in spoznal njihov način življenja in razmišljanja. Seveda bi bližina kakšnega dobrega plezališča bila tudi pomemben faktor ?

Mišo je vaditelj plezanja. Poučuje otroke in mladino.

Vadbe in skupine