Kaj je tvoja glavna motivacija za delo v plezalnem centru?

To, da lahko delam nekaj kreativnega in zabavnega, hkrati pa širim glas o PCL-ju in plezanju. Pa vzdušje tukaj je res super.

Kakšni so bili tvoji plezalni začetki?

Tam nekje v osnovni šoli na plezalnem krožku, bolj resno pa kar v PCL-ju. Vedno me je bilo strah višine, zato sem redkokdaj plezala, razen ko me je sestra Petra kdaj prepričala, da greva skupaj. Odkar pa sem skoraj vsak dan obkrožena s plezalnimi stenami, pa je bilo skoraj nemogoče, da ne bi premamilo tudi mene. Priznam, je šport ki te res “potegne noter”.

Kaj ti pomeni plezanje?

Pobeg iz cone udobja in dober trening, predvsem vztrajnosti in potrpežljivosti. Drugače pa zabavna rekreacija in vedno dober izgovor za odlašanje nujnejših stvari. 😆

Si po duši bolderašica, frikica, plastičarka ali hribovka?

Štrik + plastika = 💖. Nad bolderji nisem bila nikoli preveč navdušena, jih pa počasi vzljubljam in premagujem strah tudi tam. Nimam pa s plezanjem v naravi skoraj nič izkušenj, zato se prepuščam spremembi mnenja v prihodnosti (pravijo, da je tam ful boljše, ko se navadiš … ne vem 🙄).

Ali se ti je kdaj v tvoji plezalni karieri zgodilo kaj izjemno zabavnega, kar te še danes nasmeji?

Baje sem od strahu postala čisto bela v faco, ko sem šla pred leti prvič na veverco, in sem morala sredi stene splezat dol. Še zdaj se je izogibam. 😂

S čim se še ukvarjaš poleg plezanja?

Z glasbo- streamam v živo preko spleta, torej pojem, igram kitaro in klavir, v prostem času pa tudi pišem pesmi. Poleg ostalih kreativnih hobijev pa treniram tudi quadball, prej imenovan quidditch (jp, ta šport iz Harryja Potterja dejansko obstaja 😛).

Najljubša knjiga, pesem in filmček.

*in potem v trenutku pozabim na vse knjige in filme* … Aja, Harry Potter, spet. 🤭 Specifično Harry Potter in jetnik iz Azkabana, če že moram izbrati najljubši del.

Pesmi je veliko, lahko pa kot naj album omenim soundtrack album od Guardians of the Galaxy Vol. 1. Ta te lahko vedno spravi v boljšo voljo.

Citat, moto, ki najbolj ustreza tvojemu življenju, razmišljanju.

“Carpe diem” (recimo, da to ni najbolj klišejski odgovor 🥹)

“Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.” – Charles R. Swindoll.

Če bi imel leto dni prostega časa in nič težav z denarjem, kako bi jih preživel/a?

Najprej bi šla na letališče in šla na prvi možen let, kjerkoli bi že to bilo. To sem si vedno želela naredit. 😂

Sabina v hiši skrbi za socialna omrežja in marketing. Izven PCL-ja je glasbenica in grafična oblikovalka. Pravi, da morda nekoč tudi uradno diplomantka grafične in medijske tehnike, ko končno spiše diplomo. 🤭