V Plezalnem centru Ljubljana se zavedamo, kako pomembno je gibanje v vseh obdobjih življenja, zato smo z veseljem pristopili k projektu Simbioza giba, katerega glavni namen je starejšim omogočiti spoznavanje novih športov in možnost, da se lahko brezplačno udeležijo različnih vadb.

ALI NI PLEZANJE PRENEVARNO ZA STAREJŠE?

Marsikdo je mnenja, da je plezanje primerno samo za gibčne mladeniče in mladenke, da je preveč nevaren in zahteven šport za starejše, zato smo se odločili, da vam odpremo svoja vrata in dokažemo nasprotno. Na umetnih stenah plezalnega centra redno trenira veliko mladih po srcu in vedno znova dokazujejo, da pri premagovanju gravitacije leta niso nobena ovira.

BREZPLAČNI TEČAJ PLEZANJA IN JOGA ZA STAREJŠE

Za učenje plezanja ni nikoli prepozno in zato vas med 13. in 17.oktobrom vabimo na BREZPLAČNI začetni tečaj plezanja, na katerem vam bodo strokovno usposobljeni inštruktorji športnega plezanja pokazali prve plezalne gibe, vas naučili osnov varovanja in sproščenega ter varnega gibanja na plezalni steni.

Če bi raje izbrali bolj umirjeno vadbo, na trdnih tleh, se lahko pridružite BREZPLAČNI jogi za starejše. Izkušena vaditeljica joge vam bo pomagala sprostiti telo in pošteno raztegniti vsako mišico v telesu. Vaje, ki jih boste izvajali so skrbno premišljene in po potrebi prilagojene zmožnostim vsakega posameznika.

Začetni tečaj plezanja na umetni steni in jogo lahko v promocijskem tednu (od 13. do 17. oktobra) obiščete vsak dan med 10 in 11. uro. Število oseb je omejeno. V tečaju plezanja je prostora za 15 udeležencev, na jogi pa za 10. Vse kar potrebujete za obisk plezalnega tečaja ali joge so lahkotna športna oblačila in udobna športna obutev, osvežilna pijača in dobro volja, za vso ostalo opremo in varno ter prijetno vzdušje bomo poskrbeli mi.

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI, DA POSKUSITE NEKAJ NOVEGA!

Vsi, ki bi se radi udeležili Simbioze giba in se v tednu od 13. do 17. oktobra preizkusili v plezanju ali jogi, se čim prej prijavite na telefonski številki 080 14 64. Klicni center je na voljo vsak delovnik med 8. in 19. uro, ob sobotah pa med 8. in 13. uro. Možne so tudi prijave preko spletne strani http://www.simbioza.eu/giba/sl/2014/.

Pridružite se nam in se razgibajte na plezalni steni ali jogijski blazini!

 

Če bi se kdo raje lotil česa drugega, so v tednu med 13. in 19. oktobrom pripravljeni še drugi številni brezplačni športni programi, na katere se lahko prijavite. Več na spletni strani Simbioza giba.