Za mladino, v starosti od 13 do 15 let,  med šolskim letom organiziramo plezalne treninge, ki jih vodijo  strokovno usposobljeni inštruktorji športnega plezanja. Treningi potekajo na visoki in nizki (balvanski) steni in so primerni tako za začetnike kot tiste z več plezalnega znanja.

Otroci se lahko pridružijo mesečnim izletom v naravna plezališča, med počitnicami obiskujejo plezalne tabore ali se preizkusijo na tekmovanjih Zahodne lige.

Potek vadbe

Treningi potekajo enkratdvakrat ali trikrat tedensko po 1h in 45 min (balvanska stena) oz 2h (visoka stena). Tisti bolj zagrizeni (odvisno tudi od njihove starosti) se lahko za tretji plezalni trening pridružijo skupini Cvetk in carjev.

Balvanska stena je odlična za razvoj plezalne tehnike in moči. Plezanje na njej naši inštuktorji popestrijo z različnimi vajami. Na visoki steni se mladina uči vse potrebne vrvne tehnike za plezanje z varovanjem od zgoraj (“top rope”) in tudi za plezanje v vodstvu. Na visoki steni je poudarek na sproščenem plezanju, soočanju s strahom pred višino, učenju zaupanja soplezalcu in razvijanju taktike ter vzdržljivosti.

Vsak trening se začne z ogrevanjem in zaključi z razplezavanjem ter kratkim raztezanjem. Občasno treningom dodamo tudi kakšno vajo za moč trupa, razvoj gibljivosti in vajo sproščanja ter vizualizacije.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Zainteresirani lahko pridejo na poskusno uro brezplačno.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za mladino) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

 

Komentarji