Otrokom v starosti od 9 do 11 let nudimo strokovno vodeno plezalno vadbo. Izkušeni inštruktorji preko iger in raznolikih vaj ter plezalnih poligonov na nizki (balvanski) in/ali visoki umetni steni otroke naučijo vseh potrebnih plezalnih znanj, tako za plezanje z varovanjem od zgoraj (“tope rope”), kot tudi tudi za plezanje v vodstvu.

Treningi potekajo v Plezalnem centru Ljubljana na visoki in balvanski steni.

Vadba je družabna in primerna za otroke začetnike in tiste, ki so pred tem plezali na naši Mali začetni plezalni šoli.

Potek vadbe

V okviru naše organizirane plezalne vadbe lahko otroci plezajo enkrat ali dvakrat tedensko po 90 minut (balvanska stena) oz 1h in 45 min (visoka stena). 

Plezanje na nizki (balvanski) steni je odlično za učenje plezalne tehnike in razvijanja koordinacije, moči ter vzdržljivosti. Plezalne treninge popestrimo z ogrevalnimi igrami, v vadbi so pogosti tudi plezalni poligoni, raztezne in sprostilne vaje. Za vsestranski psihomotorični razvoj otrok skrbimo z raznolikim izborom vaj, iger in drugih oblik gibanja.

Na visoki steni se otroci naučijo vse potrebne vrvne tehnike za varno plezanje z varovanjem od zgoraj pod vodstvom inštruktorja. Učimo jih sproščenega plezanja in zaupanja (tako opremi, kot soplezalcu). Otroci postopno zgubijo strah pred višino.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je otrokom na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo otrok potrebuje le udobna športna oblačila in plastenko z vodo.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na poskusno uro brezplačno.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

 

Komentarji