Pustolovski plezalni tabor

ZA KOGA?

Tabor je primeren za otroke in mladino od 7. do 18. leta starosti. Primeren je tako za začetnike kot tudi izkušene plezalce. Poleg plezanja bomo poskrbeli tudi za pustolovsko plat in za skupinski duh, se soočili s plezalnimi in življenjskimi izzivi, si sami pripravljali hrano, preživeli čas v naravi, se družili in zabavali. Morda tudi za ščepec trpeli =).

KAJ BOMO POČELI?

Petdnevni plezalni pustolovski tabor je, tako kot vsi naši tabori, namenjen spoznavanju in razvijanju raznolikega balvanskega in športnega plezanja v naravi in športno navdahnjenemu druženju.  Poleg športnega plezanja bomo raziskovali, kakšno je življenje pod zvezdami, kakšen je svet pod zemljo in kaj vse se da speči na ognju.

Pustolovščina se začne pred plezalnim centrom, kjer svojo opremo zmečemo v kombi. Nato lahkih nog mahnemo čez  hrib in gozd do železniške postaje. Od tam naprej uporabimo vlak ter se odpravimo proti jugu pogledat, kakšne so skale v ribniških gozdovih.

Na taboru se otroci spoznajo z varnim skalnim plezanjem v urejenih balvaniščih in plezališčih. Nekateri naredijo prve korake v svet vertikale, drugi pa svoje plezalno znanje nadgrajujejo z različnimi tehnikami plezanja v raznolikih naravnih stenah. Plezali bomo tako na balvanih kot tudi v plezališčih z vrvjo.

Organizator tabora je Društvo za razvoj plezalne kulture.

DAN PRIHODA – Zavzamemo travnik pri hiši mame Kos, kjer lahko spimo tako v šotoru kot tudi na seniku. Poskrbimo za želodce in gremo raziskat in bolderirat na žlebiško skalovje. Po potrebi naredimo še aftersession na umetni steni. Zvečer skuhamo večerjo, zakurimo ogenj in preštejemo kresničke.

DRUGI DAN – Se zbudimo, opravimo, kar je potrebno narediti, in si preko gozda utremo pot do Živinskega spodmola. Ponovno nas čakajo balvanski izzivi. Kar med samim plezanjem si na ognju skuhamo kosilo, zrihtamo kak landing in malce vtaknemo nos v podzemlje. Na poti nazaj poiščemo potok, kamor namočimo noge in zadnjice. Večer bo minil tako, kot bomo hoteli. Kaj bomo počeli, pa še ne vemo =).

TRETJI DAN – Plezalno počivamo, kar bomo izkoristili za prosto igro in gledanje v zrak. Morda naredimo kakšno gugalnico, poklepetamo o smislu življenja in skopljemo bunker. Morda pa tudi ne. Kdor se bo čutil navdahnjenega, bo lahko odšel pogledat kako izgleda podzemlje jame Tentere. Poskrbeli bomo tudi za tiste, ki so bolj vodne sorte. Najbrž bomo tudi kaj jedli.

ČETRTI DAN – Zazremo se proti Veliki gori in se teleportiramo v plezališče Male bele stene. Čaka nas preko 80 smeri od 3 do 8b+. Naberemo nekaj vertikalnih metrov in poskrbimo, da poleg balvaniranja občutimo tudi, kako je plezati na vrv. Ali za bolj izkušene, da poleg treninga moči izvedemo tudi trening aerobne kapacitete.

Ko se dan prevesi v noč najdemo prostor za spanje s pogledom na gozd, zvezde in naravo. Po potrebi lahko oblake pokrijemo s šotorsko plahto ali zamenjamo šotor za previs nad glavo. Ogenj seveda ne bo manjkal. Prav tako ne bo manjkal večerni pogovor in druženje.

DAN ODHODA – Zbudimo se v plezališču in glede na počutje splezamo smer ali deset njih. Dan lahko popestrimo s spustom čez steno in raziskovanjem okolice. Ob 16:00 pričakujemo starše, ki se preko vseh odcepov in razcepov pripeljejo do plezališča.

NASTANITEV

Šotorili bomo na travniku pri hiši mame Kos (v Ribnici). Zdravo hrano si bomo pripravljali sami, prav tako pa tudi pomivali posodo, skrbeli za urejen tabor in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani. Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli licencirani inštruktorji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim izobraževanjem in usmerjanjem mladine.

OBVEZNA OPREMA

Otrok s seboj potrebuje naslednje: spalna vreča in podloga ter šotor (en šotor na tri osebe), osebni jedilni pribor in globok krožnik ter skodelica, priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), kopalke, zdravstvena izkaznica. Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

TERMIN IN CENA

26. do 30. junij 2024 (5 dni)

270 EUR/otroka za 5-dnevni tabor oz. 181 EUR/otroka za srednješolce, ki so udeleženci naše plezalne šole*
*Cena vključuje spanje, zajtrk, malico in kosilo oziroma večerjo, strokovno vodstvo in uporabo opreme za vse dni tabora.

Tabor bo vodil David Debeljak.

PRIJAVA

Vsaj 10 dni pred pričetkom programa na info@plezalnicenter.si s plačilom akontacije. Omejitev je 14 mest.

  • 10 % popust za udeležence naših rednih plezalnih programov (srednješolci imajo posebno ceno).
  • 10 % popust za drugega otroka.
  • 15 % popusta za tretjega otroka.

Popusti se ne seštevajo!

Prijave zbiramo na info@plezalnicenter.si.

Za potrditev rezervacije je potrebno vsaj 10 dni pred pričetkom poravnati akontacijo v višini 50€ na transakcijski račun Društva za razvoj plezalne kulture.
PODATKI ZA NAKAZILO AKONTACIJE:
Društvo za razvoj plezalne kulture
Pesarska cesta 10
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0001 6145 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Namen: ime tabora, priimek udeleženca
Sklic: SI00 02-2024

V kolikor otrok še ni član Društva za razvoj plezalne kulture, je potrebno plačati tudi članarino za tekoče leto, ki znaša 32 EUR. Podatki za nakazilo članarine so zapisani zgoraj, v namen pa napišete: Članarina, ime in priimek.

Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : inštruktorji = 8 : 1. Udeleženci srednješolci, ki plačajo posebno ceno, niso zajeti v zgornja razmerja varovanci : inštruktorjem.

V primeru odpovedi prijave zaradi opravičljivih razlogov (npr. z zdravniškim potrdilom) več kot 10 dni prej, vam akontacijo vrnemo. V kolikor tabor odpoveste 10 dni ali manj pred začetkom tabora, akontacije ne vračamo.

V kolikor bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

ponedeljek-četrtek, 12.00 do 14.00

petek, 10.00 do 12.00