Srednješolska skupina oziroma mladina, starejša od 14 let, pleza enkrat tedensko. Primerna je za začetnike. Treningi potekajo na visoki steni, kjer se naučijo vseh potrebnih vrvnih manevrov tako za plezanje in varovanje z varovanjem od zgoraj kot v vodstvu. Tisti, ki bi želeli plezati več kot enkrat tedensko, se lahko dodatno pridružijo Cvetkam in Carjem (dodatni termin na balvanski steni).

Treningi so družabni, učimo se plezalne tehnike in taktike, razvijamo moč, vzdržljivost in gibljivost. Treninge začinimo z vajami za moč rok in trupa ter vajami sprostitve in vizualizacije.

Ker se pravi plezalski duh pokaže šele s plezanjem v naravi in na “plezalnih tripih”, srednješolce odpeljemo tudi na športno plezanje v naravo in plezalne tabore.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Zainteresirani lahko pridejo na poskusno uro brezplačno.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za mladino) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

Komentarji