Vodena vadba v dopoldanskem času

Skupina vodene vadbe v dopoldanskem času poteka ob torkih v terminu med 9.00 in 11.00. Vanjo vabimo vse, ki imate čas in željo torkove dopoldneve preživeti z nami.

Skupina vodene vadbe, prilagojena za začetnike, poteka ob torkih med 11.15 in 12.45. Vanjo vabino vse, ki jim je 2 uri plezanja mogoče še prezahtevno. Tudi cena je prilagojena.

Programi vodene vadbe (VV) so namenjeni tistim, ki želite s pomočjo inštruktorja in rednega vsakotedenskega treninga v okviru skupine popestriti in nadgraditi svoj plezalni trening.

Vadba poteka pod strokovnim vodstvom usposobljenega inštruktorja športnega plezanja (1 inštruktor na 8 do 12 plezalcev) in je primerna za plezalce nivoja od 4a do 6b. Pogoj za udeležbo je, da obvladate osnove varovanja in vrvno tehniko. Plezalni partner ni potreben (lahko pridete sami), ker bomo na vadbi poskrbeli za naveze.

Vodeni plezalni treningi potekajo enkrat na teden, po želji pa lahko od vodstvom inštruktorja vadite tudi dvakrat tedensko. V visoki sezoni (od oktobra do marca) v vadbo vpisujemo za tri mesece, v nizki sezoni (med aprilom in septembrom) pa za en mesec. Vadba poteka tudi v poletnih mesecih.

 

Program in potek

Vodeni plezalni treningi potekajo enkrat na teden po dve uri. Treningi potekajo na visoki steni, občasno tudi na balvanski steni.

Elementi vsakega treninga so naslednji:

  • skupinsko ogrevanje,
  • plezalni trening z določeno osnovno temo in vajami iz plezalne tehnike, taktike ali kondicijske priprave ,
  • razplezavanje in skupno raztezanje.

Največji poudarek je na plezalni tehniki, taktiki in kondicijski pripravi, inštruktor pa v vadbo vnese še svoje elemente vadbe in dopolnilne vaje, ki popestrijo trening.

Oprema

Za vadbo potrebujete udobna športna oblačila, plezalke, varovalno opremo, pijačo in dobro voljo. Če še nimate svoje plezalne opreme, si jo lahko prve tri mesece obiskovanja vadbe brezplačno izposodite pri nas.

Vpis in informacije

Za vadbo je obvezna prijava na info@plezalnicenter.si!

Vpis je možen na začetku trimesečja (oktober-december, januar-marec) oziroma kadarkoli v mesecu za naslednji mesec. Priporočamo, da se vadbe udeležite za vsaj trimesečni cikel, možen pa je tudi nakup vadbe za en mesec.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9:00-11:00

 

Več informacij o poteku vadbe, plačilih, nadomeščanjih in vsem ostalem si lahko preberete tukaj.

Komentarji