Program vodene vadbe za začetnike (VV začetniki) je primeren za vse, ki imate željo nadgraditi svoje plezalno znanje in se iz osnov dvigniti na raven plezanja smeri z oceno 6a (mogoče celo 6b). Ob pomoči strokovno usposobljenega inštruktorja športnega plezanja (1 inštruktor na 8 do 12 plezalcev) vam bo to tudi uspelo. Za udeležbo na vadbi je dovolj, če poznate osnove varovanja in vrvne tehnike (opravljen Spoznavni začetni tečaj plezanja).

Tako kot vse naše ostale plezalne vadbe, tudi pri tej vadbi plezalni treningi potekajo v skupini, in sicer enkrat tedensko. V visoki sezoni (med oktobrom in marcem) v vadbo vpisujemo za tri mesece, v nizki sezoni (med aprilom in septembrom) pa za en mesec. Vadba poteka tudi v poletnih mesecih.

Za tiste, ki ste že bolj izkušeni v plezanju, si želite še intenzivnejšega treninga in se čutite sposobni za kaj več, priporočamo, da se priključite kateri od drugih vodenih vadb.

Program in potek

Vodeni plezalni treningi potekajo enkrat na teden po dve uri. Petkova vadba poteka na visoki  plezalni steni, sobotna skupina pa združuje plezanje na visoki plezalni steni in balvanski steni.

Treningi so sestavljeni iz:

  • ogrevanja,
  • plezalnega treninga z različnimi vajami,
  • razplezavanja in raztezanja.

Pleza se tako v vodstvu (kot prvi v navezi) kot tudi na “top rope”, odvisno od želja in nivoja znanja posameznega udeleženca. Poudarek je na samostojnosti z vsemi prvinami plezanja, torej na tehniki plezanja, sproščenosti med plezanjem, premagovanju strahu, osvajanju dodatnih plezalnih znanj, osnov varnega plezanja …, skratka vse, da dosežemo zastavljeni cilj, to je napredek v plezanju.

 

Vpis in informacije

Za vadbo je obvezna prijava na info@plezalnicenter.si!

Vpis je možen na začetku trimesečja (oktober-december, januar-marec) oziroma kadarkoli v mesecu za naslednji mesec. Priporočamo, da se vadbe udeležite za vsaj trimesečni cikel, možen pa je nakup tudi vadbe za en mesec.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9:00-11:00

 

Več informacij o poteku vadbe, plačilih, nadomeščanjih in vsem ostalem si lahko preberete tukaj.

Prijava

Komentarji