V soboto, 15.6. smo s pričetkom ob 10h začeli z dogajanjem v sklopu vsakoletnega zaključka plezalne šole Plezalnega centra Ljubljana. Po nekaj letih, ko smo zaključek pripravili na vrtu domačega mestnega plezališča Plezalni center Ljubljana, smo tokrat po predlogu našega inštruktorja Petra Mastnak-Sokolova ponovno izvedli legendarni plezalni piknik v sektorju Bellevue v Bohinju.
Zbralo se je preko 50 otrok z družinami, inštruktorji smo napeljali topiče, hitro zaposlili priročne in varovanja vešče starše, zvezde ste-računamo na vas tudi v prihodnje!, nato pa se je plezalo in navijalo. Lepo je videti, da se pogumno v steno poda mladina in tudi nekaj staršev, splezali ste nad ravna tla in zrastli v otroških in naših očeh!
V sklepnem delu smo se zbrali okoli žara, kot velika družina ob polni mizi, malo pokramljali in z združenimi močmi prijetno prigriznili zaslužen prigrizek. Dragi starši, presenetili ste z mnogimi domačimi dobrotami in lubenico, hvala vam!
Bili smo tako zasedeni z varovanjem in peko čevapov, da smo pozabili na legendarno demonstracijo plezanja brez rok s čevapom med zobmi! Prihodnje leto dodamo še to piko na i!

Kot smo napovedali, tekom poletja bodo ob sredah treningi za naše najstarejše plezalne puščice, vabljeni so dobili e-sporočilo. Za to skupino mladine bodo tekom poletja organizirani izleti v skalo, da jih pridobimo za naše skalne templje in obrusimo izkazan motiv ter talent!
Z izleti bomo nadaljevali v novi sezoni z enkrat mesečno frekvenco, držimo pesti, da bomo čimbolj številčno in z združenimi močmi zavzeto plezalno valovali širom slovenskih plezališč. Nazaj k naravi, ker lahko in ker je tam plezanje in pravi plezalec skalaš v resnici doma!

Vse skupaj ponovno vabimo na naše legendarne tabore v naravi, imamo še kako mesto za Pustolovski tabor v Ribnici, 26.-30. junija ga bo vodil David s Petrovo in Klemnovo pomočjo, ali v Trento 14.-18. julij pod mentorstvo Blaža in Tine, naša Petra in Nejc pa plezalno zavzeto mladino z nivojem vsaj 6b in nekaj skalnimi izkušnjami 10.-14. avgusta vabita na Gorenjsko.

Se vidimo pod steno!

Matjaž Jeran

Published On: 18.06.2024Categories: Dogaja se, Mladina, Utrinki, Zgodbe