V juliju, ki je prvi res pravi počitniški mesec, so se imeli otroci priložnost dva tedna zabavati na plezalnih počitnicah v okviru Poletne počitniške plezalne šole. Pet dni, od ponedeljka do petka, so dopoldneve preživljali na stenah Plezalnega centra Ljubljana, popoldneve pa na različnih delavnicah.

7. do 11. julij 2014: Ko je slabo vreme, se pač pleza

Na prvem terminu sta nam zaradi slabega vremena odpadli dve delavnici (bazen in slackline), zato smo plezali še malo več. Energije in zagona ni zmanjkalo. V sredo so se pokazali prvi znaki dvodnevnega navdušenega plezanja. Del skupine je zjutraj potožil nad bolečinami v mišicah, a držali smo se načel “kar ne ubija, krepi” in “klin se s klinom zbija” :).

Vodja termina, inštruktorica Nina je bila navdušena nad plezalno zagretostjo. Nini sta pomagali še Klara, ki je prevzela najmlajšo ekipo, in Špela. Malce smo imeli tudi sreče, da smo imeli v skupini Nika, ki je naš stari plezalni maček, saj trenira s tekmovalno skupino in tudi tekmuje. Z Markom, ki se je v enem letu plezanja z nami že naučil veliko o plezalni tehniki, sta nam prijazno napeljala vrvi na “top rop-e” (od zgoraj). S plezalnim znanjem nam je pomagala tudi Eva, ki se že eno leto kali v naši plezalni šoli. Ostalih 15 otrok smo v tem tednu navdušili nad tem lepim vertikalnim športom, jih naučili vozlov, varovanja in varnega plezanja.  Za piko na I celemu tednu smo se dvakrat sladkali s sveže pečenimi rogljički, iskali skriti zaklad, izvedeli nekaj o cirkusu, se zibali v previsih velike dvorane, se spustili po vrvi in še marsikaj. Izlet na Golovec smo črtali iz programa – plezanje je zmagalo -, za igro tedna, pa smo izbrali Finsko. 🙂

14. do 18. julij 2014: Plezanje je zakon!

Drugi termin je bil po udeležbi še številčnejši od prvega. K nam na počitniško plezanje je prišlo kar 20 nadebudnih mladeničev in mladenk, ki po razigranosti in navdušenosti nad lezenjem po oprimkih niso čisto nič zaostajali za predhodniki. Vsako jutro so komaj čakali, da se zapodijo na stence in splezajo še višje in še bolje kot prejšnji dan. Popoldnevi so bili tokrat veliko lepši in sončni, tako da smo v torek na travi pred centrom žonglirali, si v sredo utrujene roke spočili na bazenu, v četrtek se učili hoje po gurtni od samega guruja slacklina – Mihe Škofa.

Seveda je bilo najpomembnejše plezanje. Večina mladih “pajkov” si je upala celo plezati po najvišji steni velike plezalne dvorane. Vsi skupaj so ugotovili, da je splezati tako visoko, skoraj do stropa, zelo zabavno in adrenalinsko. Druga julijska počitniška skupinica je bila sicer sestavljena iz samih neizkušenih otrok, kar se plezanja tiče, na koncu tedna pa so center zapustili pravi mladi plezalci. Otroke so spremljali inštruktorji: David, Špela, Klemen in Andreja. Za en dan sta se pridružila še Matjaž – Jerry in Nina.

 

Spodaj si oglejte foto galerijo iz prvega in drugega počitniškega termina.

ŠE DVA TAKŠNA ZANIMIVA POČITNIŠKA TEDNA NAS ČAKATA V AVGUSTU (11.-15. avgust, 18. do 22. avgust). VABLJENI, VSI OTROCI, KI SE ŽELITE NAUČITI PLEZATI IN SE ODLIČNI ZABAVATI Z NAMI VES TEDEN. PREVERITE VEČ TUKAJ!