V soboto in nedeljo, 4. in 5. junija, bo v Plezalnem centru Ljubljana že drugo leto zapored potekalo državno prvenstvo v težavnostnem plezanju. Plezalci vseh kategorij, od cicibanov do članov, bodo ponovno preizkušali svoje znanje, moč in ostale sposobnosti na naši 15 metrov visoki zunanji steni. Kako smo se imeli lansko leto, si lahko preberete tukaj.

Zaradi lažje organizacije tekmovanja in plezanja smo vse informacije za obiskovalce zbrali na enem mestu. Novičko bomo sproti posodabljali.

Plezanje v dvorani Severne Triglavske stene

Naša največja dvorana bo cel vikend odprta za vse samostojne obiskovalce! 🙂 Vhod v višja nadstropja centra ne bo mogoč – garderob ni, zato pridite že primerno oblečeni, zaprte bodo tudi ostale dvorane.

Previsni del zunanje stene bo zaradi priprav na tekmovanje za vse obiskovalce zaprt od vključno srede, 1. junija. Plezanje na severni steni in na nizkem delu stene bo potekalo neovirano.

Prizorišče

Naš poletni vrt, ohlajeno pivo, domači ledeni čaj in še mnogo dobrot in Grif bara že čakajo na žejne gledalce!

Vse obiskovalce prosimo, da se ne zadržujejo v območju za tekmovalce, trenerje in osebje. V primeru večje gneče na našem vrtu si lahko tekmo ogledate iz zelenice na rugby igrišču, po hladno pijačo za ‘s seboj’ pa skočite v Grif bar na drugo stran objekta.

Sedeči v baru boste svoj napitek dobili postrežen v najkrajšem možnem času :).

Urnik tekmovanja
SOBOTA
10.00 kvalifikacije – starejši dečki/deklice, kadeti/kadetinje
12.30 finale – starejši dečki/deklice, kadeti/kadetinje
15.30 kvalifikacije – člani/članice, mladinci/mladinke
19.30 naprej finale – člani/članice, mladinci/mladinke
NEDELJA
9.00 mlajši dečki/deklice
12.00 cicibani/cicibanke
Organizator in sponzorji

Tekmo organizira Društvo za razvoj plezalne kulture.

Na tem mestu bi se še posebej radi zahvalili našim sponzorjem, ki bodo zagotovili super nagrade za naše tekmovalce in poskrbeli, da obiskovalci ne bodo ostali žejni in lačni!

Published On: 30.05.2022Categories: Dogaja se, Informacije, Napovednik dogodkov, Tekmovanja