Če vam je na plezalnikih zazevala luknja, je guma že tako tanka, da se pri plezanju počutite, kot bi vas kdo z žebljem v glavo, so ježki na plezalnikih samo še za okras; lahko prinesete plezalnike v našo hišo. Za strokovno in kakovostno popravilo poskrbi Miha Jazbec – Džezo (Čevljarstvo Jazbec Pavel d.o.o, Tržič).

Na recepciji izpolnite obrazec z željami za popravilo, mi pa bomo poskrbeli, da bodo plezalniki prišli do čevljarja, ki jih bo popravil. Možna je menjava gume brez kapice ali s kapico (na enem ali obeh plezalnikih), popravilo ježkov oz. paščkov za zapenjanje ali petnega traku za lažje obuvanje plezalnikov. Miha uporablja kakovostno gumo Vibram XSgrip2 (La sportiva, Scarpa) ali Five Ten.

POMEMBNO: Popolnoma obrabljenih plezalnikov (luknja v usnju ali tekstilu) ne popravljajo! 

Plezalnike odnašamo v popravilo enkrat tedensko, ob ponedeljkih (po 15. uri), popravljene plezalnike v plezalni center dostavimo ob torkih (po 10. uri).

Cenik

(glejte zavihek “Izposoja in popravilo opreme”)

V primeru, da se plezalke po nesrečnem nakjučju izgubijo, vam ob nakupu novih plezalk prispevamo 50€.

NAPOTKI ZA PRAVOČASNO OBNOVITEV GUME

  1. Najboljše je, da plezalnike oddate v popravilo pred nastankom luknje (na podplatu ali na sprednjem delu). Torej, ko je na konici plezalnika še 0,5 mm spodnje gume. V tem primeru bodo plezalniki popravljeni kakovostno in cenovno najugodneje.
  2. V primeru, da je poškodovana/počena tudi zgornja guma, se plezalnike še vedno da kakovostno popraviti, vendar je popravilo dražje. V tem primeru se zgornja guma v prednjem delu v celoti odstrani in nadomesti z novo. Obvezno se mora zamenjati tudi spodnja guma. Menjava samo zgornje gume ni možna!
  3. Plezalnikov, ki imajo luknjo skozi usnje ali tekstil, ni mogoče več popraviti!