Brez dobre oznake se tudi tako veliko stavbo, kot je naš novi plezalni center, težko najde, zato smo se odločili, da stavbo opremimo z velikanskim napisom na fasado. Nekaj časa smo premlevali, ali naj bo napis v barvah našega logotipa, torej oranžen ali naj izberemo kakšno drugo manj vpadljivo barvo. Mislim, da smo se dobro odločili, zelo dobro pa sta svoje delo izvedla tudi Zvone in Daša Brilej, ki sta logotip narisala.

Daša pravi, da je bila izjemno vesela, ko je izvedela, da bo risala oz. na veliko pisala 😉 na novem objektu plezalnega centra, saj je tudi sama navdušena plezalka. Pravi, da je z veseljem priskočila očetu na pomoč, obenem pa le priznava: “Ker tudi sama plezam, mi višina ni problem, je bil pa zidarski oder zame nekaj novega in povsem drugega kot plezalna stena ali skala. Prvi dan je bilo zelo vetrovno in predvsem na začetku je bilo pri meni prisotnega malo strahu zaradi majanja in prestavljanja odra :)”

In kako sploh spraviš tako velikanske črke na fasado, da je vse tako tipi topi zrisano? “V osnovi sva imela narejene šablone, katere sva “sfiksirala” na zid, nato pa črke (oz. logo) izrezala in pobarvala,” nam je povedala Daša.

Nastajanje logotipa sta sproti tudi malo poslikala in dokumentirala, tako da lahko kar sami preverite, kako je nastala “freska” oz. velikanski logotip in napis pri vhodu Plezalnega centra Ljubljana.

 

Avtorja napisa na pročelju in vhodu Plezalnega centra Ljubljana:

Zvone Brilej – Čori, Daša Brilej 

Društvo likovnih samorastnikov (DLS)

DSL na Facebooku

Foto: Zvone in Daša Brilej / Vse pravice pridržane.