Kaj je tvoja glavna motivacija za delo inštruktorja/ice (postavljalca)?

Zelo rad vidim nek uspeh-napredek v nekih stvareh, tudi, če so minimalne in pa tudi včasih neuspeh, ko se nič ne poklopi. To se mi zdi nekako čar plezanja oziroma inštruktorskega dela. Npr. da nekoga nekaj naučim (obrnit koleno), al pa da meni kej rata (ena polička na kampusu višje). Postavljanje se mi zdi zelo fajn, je pa zelo mučno in vzame veliko časa, kar pa mi zadnje čase nekako ne znese.

Kakšni so bili tvoji plezalni začetki?
Sploh ne vem čist kako je to naneslo… Na koncu osnovne šole sm končal svojo fuzbal kariero in iskal nov šport, pristal pa sm v skupini od Nine in
Petra. Nina je bila ful prijazna, Petera pa me je blo ful strah ker je hotu, da se vržemo iz vrha stene (takrat sm malo podvomil v plezanje-padanje). Potem
sm pa na plezanju spoznal velik fajn ljudi, pa uredu mi je šlo, zato sm vztrajal pri tem.

Zakaj plezanje? Kaj ti pomeni plezanje?
Ubistvu je plezanje zdej že kr del mojega vsakdana, tko da mi pomeni veliko. Kot pravim, ne vem zakaj sm pristal v tem, vem pa, da me je potegnilo in mi je všeč. Pa še dobr zgledaš na plaži poleti, kar je ubistvu vse kar je pomembno.

Si po duši bolderaš/ica, friko/frikica, plastičar/ka ali hribovc/ka?
Hribovc defintivno NISEM, preveč hoje, pa še vse se kruši pa maje. Že ko gremo multipitch se pritožujem. Najraje sm v Kotečniku, se pravi neki umes semi-bolderaš semi-friko. Na plastiki sem pa tud rad, ker brez treninga pa vaj ne bi blo nič.

Najtežja preplezana smer na pogled / z rdečo piko?
Z rdečo piko Butnskala (b+), na pogled Fikus, balvan pa 8A.

Ali se ti je kdaj v tvoji plezalni karieri zgodilo kaj izjemno zabavnega, kar te
še danes nasmeji?
Ja, zdi se mi, da je blo to dvakrat po finalu worlcupa v Brianconu. Prvič nama je z Janom, Krudi neke izjemne šale govoru. Pomoje sva se oba 1 uro smejala najbolj v življenju. Potem je pa nek model naredu after v svojem čist zvočno opremljenem kombiju, Lan pa si je »po nesreči« sposodil najdražjo flašo viskija (?). Drugič pa se je Sean Bailey očitno res napil in začel metat flašo vina čez ful velko množico ljudi, Lan je pa čist živčn iskal after kakršn je bil lansko leto.

Katero plezalno potovanje ti je ostalo najbolj v spominu in zakaj?
Najbolj mi je ostalo v spominu poletje 2021. Ubistvu smo šli najprej za 3 tedne v Briancon. Valda smo spali v nekem čudnem gozdu, zravn Rue des Masqua in že ponoči, nam je neka žival pojedla ostanek večerje. Fiks je bil medved (možno, da je bila lisica al pa veverca, sam to se ne govori). Naslednji dan smo pustili šotore pa opremo v nekem grmovju in valda so nam ukradli za 400-500 evrov robe (Jan je biu čist živčen), pol je pa še deževalo. Na srečo so se v Franciji isti večer po dveh letih spet odprli klubi, tko da smo šli »Drak Art« v Grenoble do jutranjih ur in pozabli (skoraj vsi) na katastrofaln prejšn dan. Na koncun tripa smo pa šli še v Entragues (al neki tazga), kjer je blo reeees lepo pa ful dobr, pa še Hanno smo srečal. Septembra smo šli pa še v Magica, kjer je blo men najboljš do zdej – sam krimpki so, nč slÔperjev 😉 Pa zlo smo bli močni kar je blo še bolš.

S čim se še ukvarjaš poleg plezanja?
Hm, ja občasno delam kot gospod trener in routsetter, študiram medicino, včasih pa še kej fuzbal igram. Ubistvu ko ne plezam se učim (al pa kr ravno obratno). Aha, pa še kitaro igram tu pa tam.

Najljubša knjiga, pesem in filmček (plezalni, neplezalni).
Pesem Takvi Kao Ja, filmček valda skriti skallowje španija (ni še prišel ven ampak ko/če bo, bo fiks nerealn), neplezalni pa prej kkšna serija, knjiga pa mora bit atlas of anatomy (latin nomenclature), saj sm ga največkrat odprl do zdaj.

Citat, moto, ki najbolj ustreza tvojemu življenju, razmišljanju.
Tole pa iskreno ne vem, bi rabil par dni/tednov za razmislit, lahko pa rečem, da je Kotečnik najboljši, tako kot je Nobel jači od Olimpije, zdej ko ni več
zastonj na bone.

Če bi imel teden, mesec ali leto dni prostega časa in nič težav z denarjem,
kako bi jih preživel/a?
Najprej bi šel na morje za dva tedna, verjetno na Maldive (nisem bil že kr nekaj let – na morju, ne na Maldivih). Potem pa vrjetno kam kjer še nisem bil (Rocklands al pa Norveška). Za absolventa čez 5 let pa 2krat po en mesec v Ceuse, vmes na Ibizo, potem še v Afriko bolderirat, v Briancon na počitnice nato pa v Indijo na prebujanje ter v Magic za piko na i.

Maj je vaditelj športnega plezanja in študent medicine.

Vadbe in skupine