Letos smo “Ta zaresni” tabor prvič prestavili iz Kotečnika v gorenjske konce. Odločitev se je izkazala za odlično. Poročilo o taboru je napisala vodja tabora, Katarina Kejžar.

Kratke in sladke detajle smo zamenjali za zahtevne vzdržljivce, zelene gozdove za modro jezero in kmečko kuhinjo za taborniški lonec. Močni bicepsi, široki nasmehi in zmagoslavni kriki so ostali z nami. »Ta zaresni« tabor je svojo lokacijo prestavil ob Blejsko jezero in poiskal okoliške skalne izzive.

Kljub slabši napovedi nam je vreme dobro služilo in neumorni smo plezali 5 dni z enim dnevom počitka. Takrat smo malo dlje poležali, se namočili v osvežujoči vodi in se podali na Blejski grad. Popoldne nas je Lan razvajal s slastnimi palačinkami, večerni dež pa nas je prepodil v šotore  na partijo taroka.

Večino časa smo resno plezali. Že prvi dan smo nizali uspehe v legendarni novi Bohinjski Beli. Jaka Š. (veliki) je za ogrevanje opravil z Ritmom v zraku (8a+), Anej pa se je v drugo sprehodil čez Ekosistem (8a). Naša 12-letna Štajerka Ema je na flash preplezala tako Lady (7a+) kot tudi Rapsodijo (7b). Ostali smo se vplezavali in spoznavali gorenjske trike. Drugi dan sta nas obiskali Maša in Tina A. in skupaj smo se podali v Bitnje. Skrivali smo se pred soncem in lovili senco, vzpon dneva pa je uspel Aneju, ki je v drugem poskusu opravil s Che Guevaro (8a). Tretji dan smo se družili v Kupljeniku, kjer je Jaka Š. uspel odkljukati še zadnje smeri, ki so mu preostale in tako podelal celotno plezališče! Tudi ostali so podirali rekorde. Anej je ponovno v drugo preplezal 8a (Življenje), Maša pa je postavila svoj rekord v plezanju na pogled v smeri Bicycle Rise (7a+). V isti smeri so bili uspešni tudi Lan M. R., Ema in naš najmlajši Jaka J. Slednji je v istem dnevu kar trikrat izboljšal svoj osebni rekord. Najprej v smeri Samba (7a), nato v prej omenjeni 7a+, nato pa je letvico pomaknil še višje v smeri Jive (7a+/b)! Lucija se je kot lev borila v Bicycle Rise, a ji je zmanjkalo le nekaj metrov do vrha. Jakob je uspel preplezati Sambo (7a) na top rope, Lucija pa v vodstvu. Po dnevu počitka smo ponovno napadli Bitnje v družbi inštruktorske naveze Klemna in Klare, kjer smo nizali številne uspehe. Nekateri so za to okrivili Poli salamo, drugi kokos, ampak važno, da smo močni, pa če tudi od bučk. 😉 Anej je prestavil v višjo prestavo in v drugo zlezel Kačjega pastirja (8a+), Ajda, Lan in Jaka J. pa so opravili z Zverino (7a+). Ema je bila uspešna v svoji drugi 7c, Beli poper. V isti smeri sta uspela tudi Lan Z. in Klara. Zanjo je bila to prva smer te težavnosti. Z zanimanjem in navdušenjem smo pospremili odličen vzpon vedno močnega Klemena v smeri Rigor mortis (8c). Zadnji dan smo zavzeli Bohinjsko Belo in kljub utrujenosti preplezali kopico lepih smeri. Anej je, kot običajno, v drugo preplezal Ritem v zraku (8a+), Jaka J. in Lan M. R. pa sta si priborila Lady. Ema je po epskem padcu s sidrišča Solze na njenem licu (7b+) zbrala še zadnje atome moči in uspešno opravila s smerjo.

Resen tabor je postregel z resno plezarijo in ekipa se je izkazala za najbolj »zaresno« do zdaj. Resno smo plezali, resno jedli, resno tarokirali, resno plavali in se resno zabavali. Zdaj pa že vsi resno treniramo in se pripravljamo na resne izzive, ki jih prinaša novo šolsko leto.

vodja tabora, Katarina Kejžar

Published On: 05.09.2016Categories: Izleti v naravo, Mladina, TaboriTags: , , , , ,