Najboljši del plezanja je druženje z bando in če je to v prelepi solini smaragdne Soče še toliko bolje. Ker pa nam jo je tokrat vreme pošteno zagodlo in so se oblaki odločili, da bo najbolj zalivali prav dolino Soče, smo se odločili, da se premaknemo v Osapsko dolino

Vsem simpatizerjem Društva za razvoj plezalne kulture in Plezalnega centra sporočamo, da bo načrtovani tabor ta vikend zaradi deževnih obetov za Bovec izveden v Osapski dolini(odlična ne prevroča napoved) in ne v Kal Koritnici, kot smo napovedali.
Družili se bomo po stenah osapske doline in Črnega Kala. Spali bomo v Kampu Volk v Ospu, kjer bo na voljo tudi oprema za izposojo v soboto do 11h, vrne se jo v nedeljo do 18h.

 

 

Zato v soboto in nedeljo, 20. in 21. junija 2015, vabimo na en super plezalni vikend v Trento. Utaborili se bomo na taborniškem prostoru v Kal – Koritnici. Veliko se bo plezalo, odpravili se bomo na pohod, odkrivali bomo čare podzemne jame, veslali z raftom, se namakali v bistri Soči, uživali v lepotah narave in okoliških hribov, zvečer se bomo zabavali ob taborniškem ognju, pekli na žaru, skratka dva dni se bomo zelo aktivno zabavali.

Dobimo se v soboto, 20. junija 2015, od 10. ure dalje, v Kal – Koritnici. Tukaj najdete zemljevid z natančno lokacijo našega taborniškega “placa” (koordinate: 46°20’04.9″N 13°35’26.0″E). Do 12. ure si bo mogoče izposoditi plezalno opremo in potem se raztepemo na vse konce ter zasedemo vse najlepše kotičke Trente in okolice. Zvečer, po 19. uri “zasekamo fuzbal”, v prvi vrsti mladina, odrasli smo rezerve za ekipo in predvsem glasni navijači. Ko se bo znočilo, zakurimo obvezen taborniški ogenj in pojemo, klepetamo, se smejimo. Če ima kdo kakšen priročen inštrument doma, naj ga prinese s sabo za glasbeno spremljavo. V nedeljo, 21. junija 2015 sledi še en aktiven plezalno-športni dan. Do 18. ure se izposojeno opremo vrne v tabor in si pademo še zadnjič v objem za slovo. Za raftanje in jamarjenje, se bomo dogovorili kar tam z lokalnim vodnikom (gl. opombo spodaj), ki nam bo pokazal, kako se to dela. 😉

 

Vabljena vsa družina, od mamic, očkov, otrok, dojenčkov, tet in stricev, babic in dedkov in še koga lahko pripeljete zraven. Udeležba in plezalne aktivnosti so brezplačne. Brezplačno bomo zagotovili tudi plezalno opremo za mlado in staro, če komu slučajno kakšen kos manjka, pa tudi kakšen inštruktorski nasvet ne bo manjkal. 🙂

Vabljeni na vikendaško druženje z našo ekipo v Trento. Vi samo pridite in se zabavajte z nami (prijave niso potrebne). Več nas bo, lepše se bomo imeli!

 

*OPOMBA: Jamarjenje oziroma raftanje bo možno samo v soboto. Vodnik bi na voljo za dogovor na taborniškem placu v soboto, med 10 in 12. uro.

Published On: 12.06.2015Categories: Izleti v naravo, Napovednik dogodkov, TaboriTags: , , ,