Plužni Filozofi so z delovanjem začeli leta 2009, ko so se zbrali Ivo Dovič (bas), Aljoša Dornik (kitara) in Matija Kočevar (bobni). Po menjavi več pevcev, se je sedanja zasedba ustalila s pevko in klaviaturistko Andrejo Eršte. Matija Kočevar se je kot bobnar kalil v legendarni slovenski punk zasedbi Racija, Ivo Dovič in Aljoša Dornik pa sta skupaj sodelovala v več zasedbah, med katerimi je bila tudi skupina Korena. Andreja Eršte je izkušnje pridobivala na tekmovanjih v igranju klaviatur ter s petjem na jazzovskih dogodkih.

Ime Plužni Filozofi so našli v knjigi Slava Vojvodine Kranjske Janeza Vajkarda Valvazorja.

Skupina navdih za svojo glasbo išče v sodobnih rock zvokih, ki jih bogati s klaviaturami in urbanimi učinki. Skupina nima jasno opredeljenih vzornikov, temveč svoje vplive išče v posameznih trenutkih, od pop izvajalcev in jazz pevcev do hrupnih punkerjev ter predstavnikov neodvisne glasbene scene.

V petek, 17. aprila, ob 21. uri ne bomo čisto nič filozofirali, ampak se bo dogajal rock!. 😉  Pridite in se prepustite rockovskim ritmom, ki jih bodo proizvajali Plužni Filozofi.