Foto: Prismojeni Profesorji Bluesa, Facebook

Energičen blues, ki pa se mu lahko kaj kmalu zgodi, da postane psihadelični rock ali pa ritmični funk. Ni preprek za Prismojene Profesorje Bluesa, štiričlansko zasedbo v sestavi: Zlatko Đogič (bobni), Miha Ribarič (bas), Julijan Erič (kitara in vokal) ter Miha Erič (orglice in vokal). Nikakor. Njihov zvok je unikaten. V dobri meri zaradi distorziranih orglic, ki že tako veselo in energično muziko popeljejo do pravih čutnih ekstaz.

Dolžina skladb in posledično tudi koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav imajo kompozicije neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njihova dolžina lahko podaljša tudi do trikrat. Skrajša? Nikoli.

Repertoar tvorijo avtorske skladbe, sem ter tja pa se na glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa. Več o skupini lahko preverite na njihovi Facebook strani.

Za ogrevanje bo poskrbela alternativna pop rock skupina Astrid Lindgren, ki se bo predstavila s svežim naborom komadov, pripravljenih za njihov tretji album, ki ga lahko pričakujete v drugi polovici naslednjega leta. Več o njih tukaj.

Vabljeni na veliko dozo odlične glasbe v petek, 14. novembra 2014, ob 20. uri v Grif bar!

ZA POKUŠINO

[youtube id=”TmvzWnMorpA” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”v0Fn1skJ5q4″ width=”600″ height=”350″]