Trio ŽJK in skupina Los hermanos muy simpaticos (zelo simpatični bratje) koncertira 15. septembra 2014, ob 20. uri v Plezalnem centru Ljubljana. Vstopnine ni, so pa zelo dobrodošli (beri NUJNI) prispevki. K temu vas bo vabila škatla z jasnim napisom ZATRIMO HUDIČA in vanjo boste vtaknili, kolikor se vam bo vtaknilo.

Izkupiček in celoten večer je namenjen našemu prijatelju, ki ga zdravje v zelo resni obliki in obsegu pušča na cedilu. Zdravje pa danes prekleto veliko stane. Pa ne bomo turobni, ali celo patetični. Žur naj bo žur. Los hermanos muy simpaticos se kiti z zabavnostjo, zabavljaštvom, se ne sramuje in otepa še kakšnih bolj triviaalnih pridevnikov in prilastkov, formalno in juridično pa povejmo, da parodiramo kar nekaj slovenskih ustvarjalcev in navsezadnje , če ne najbolj, pa sebe.

Za ogrevanje bo poskrbela predskupina Trio ŽKJ ob 19.30, tako da obvezno pridite že prej!

Torej: 15. septembra, ZATRIMO HUDIČA in naj naš prijatelj okreva!!!

POVEJ NAPREJ, POVEJ NAPREJ, POVEJ NAPREJ … MORAMO NAPOLNIT DVORANO IN ŠKATLO!

Skupina LOS HERMANOS MUY SIMPATICOS (zelo simpatični bratje)

se po večletnem premoru, po plošči Clasico y animatico (Kuhna, 2002), na kateri so zbrane njihove priredbe glasbenih tem iz sveta animiranih filmov in klasične glasbe, vrača v razširjeni zasedbi. To niti ne preseneča, saj se tokrat spopadajo s tehnično zelo zahtevnim, izrazno bogatim in čustveno nabitim gradivom – slovensko najpopularnejšo glasbo. Za kakovostno izvedbo del eminentnih avtorjev in izvajalcev (npr. Pop design, Marjan Smode, Helena Blagne, Rendes vous, Šank rock etc.) je potreben čvrsto uigran zbir glasbi predanih umetnikov: Branko Završan – glas; Boštjan Gombač – klarinet, piščali, trobenta, sint; Uroš Rakovec – kitara; Blaž Celarec – bobni, tolkala, klarinet; Žiga Golob – bas. Koncert za kozarce in robce – Los Hermanos muy simpaticos: Popular y emocional!

 

TRIO ŽJK

Tomaž Žganjar (kitara), Janez Jazbec (kitara) in Boris Kofol (kontrabas) pravzaprav sploh ne obstaja. Obstajali bodo ekskluzivno za ta večer. Kar bo dodobra materializiralo njihovo eksistenco, so priredbe uspešnic Godb Vertikale, ki jih bodo, kot tolikokrat doslej, vešče preigravali v njim in vam domači sredini.
Off the record: iz zaupnih virov (kolikor se kateremukoli viru sploh da zaupati) pa je pricurljala novica, da se popolna postava skupine, čigar skladbe bodo v ponedeljek izvajali, pripravlja na skorajšnji koncert v polni postavi.