Po poletnem premoru se je z drugo balvansko tekmo v Logu nadaljevalo državno prvenstvo. Nekateri tekmovalci so med poletjem veliko plezali, drugi malo manj, nekateri sploh nič, tako da so na tekmo prišli z različnimi pričakovanji. Eni so jih dosegli, drugi ne, potrudili pa so se vsi. Vrhunca naše številčne ekipe, ki šteje že 11 članov, sta bila Jakatova prva zmaga v kategoriji kadetov in Anejevo drugo mesto med mlajšimi dečki! Se že veselimo maratona jesenskih tekem v oktobru in novembru!

Tekmovali so še Jaka Jaki pri cicibanih in Nina Kralj pri cicibankah, Naja Jelčič in Minea Gorec pri mlajših deklicah, Lan Marion Roženbergar, Nik Sajovic, Nik Stanisavljević in Gaber Repovž pri starejših dečkih in Kristina Rus pri mladinkah. Čestitke celotni ekipi!

Jaka Šprah je o svoji prvi zmagi zapisal:
V nedeljo, 11. 9., je bila druga balvanska tekma letošnjega DP-ja. Ker sem bil na prvi tekmi 7., poleti pa nisem posebej treniral (plezal sem praktično samo v skali), nisem imel posebej velikih pričakovanj. Pred tekmo sem bil kar živčen, a sem se med plezanjem hitro sprostil. V prvih dveh rundah sem plezal praktično popolno in vse 4 balvane splezal v prvo. V drugi polovici sem sicer naredil nekaj manjših napak, a vseeno splezal še dva bolderja, tako da je bil moj končni rezultat 6t7 8b10 (6 vrhov v 7 poskusih in 8 bonusov v 10 poskusih). Bil sem precej zadovoljen s plezanjem, a vseeno nisem pričakoval tako dobrega rezultata, tako da sem bil ob razglasitvi pozitivno presenečen. Očitno je skala res najboljši trening 🙂

 

 

Rezultate najdete tukaj.

Več o tekmi tudi na Friko.si.
http://www.friko.si/tekmovanja/na-logu-zmagala-mia-krampl-jernej-kruder
še galrija: http://www.friko.si/tekmovanja/dp-log-fotogalerija-1-2-dan

Published On: 14.09.2016Categories: Mladina, TekmovanjaTags: , , , ,