Minuli vikend je v Šmartnem pri Litiji potekalo prvo letošnje tekmovanje za državno prvenstvo v težavnosti. Tudi tokrat je klubske barve DRPK uspešno zastopala številčna ekipa močnih plezalcev in trener Klemen, ki je postavljal smeri.

V soboto so se pomerile starejše in srednje kategorije. Odlično se je odrezal Jaka Šprah s 4. mestom med kadeti. Kot se za skalaša spodobi, je Jaka po koncu tekme odšel v plezališče Pod Škalo in preplezal nekaj smeri do 7c. Prav tako je na 4. mestu končala Kristina Rus med mladinkami. Pri starejših dečkih sta si bila Nik Stanisavljević in Nik Sajovic zopet tik za petami na 14. in 15. mestu, le da sta tokrat zamenjala poziciji. Oba Nika sta končala v strehi, ki je bila trd oreh za mnoge plezalce.

V nedeljo so nadaljevale mlajše kategorije. Pri cicibanih si je Jaka Jaki v napetem superfinalu ponovno priboril 2. mesto. Andraž Dornik Šelb je zasedel 10., pri dekletih pa Nina Kralj 17. mesto. Pri mlajših dečkih in deklicah smo ponovno osvojili dve priznanji. Tokrat je Aneju Batagelju malo zmanjkalo za medaljo in končal je tik pod stopničkami na 4. mestu, Minea Gorec pa je ponovno blestela na 5. mestu. Naja Jelčič je v hudi konkurenci osvojila 19. mesto.

Tekmovalci se zdaj odpravljajo na zaslužene počitnice, ki pa bodo tudi plezalno obarvane. Na tekmovalnih prizoriščih pa se ponovno vidimo jeseni.

Člani in članice so plezali v soboto. Pri članicah je zmagala mlada Janja Garnbret, ki niza uspehe tudi na svetovnem pokalu, pri članih pa Domen Škofic. Janja je sicer Mino premagala le v času plezanja. Obe sta namreč priplezali do vrha in tako je odločal čas plezanja. Več >>

 

 

Published On: 14.06.2016Categories: Mladina, TekmovanjaTags: , , , ,