Pretekli vikend  so se najboljši plezalci iz vse Slovenije pomerili v finalu državnega prvenstva na jubilejnih 10. Plezalnih dnevih Kranja. Poleg napetega tekmovalnega programa so organizatorji poskrbeli za pestro spremljevalno dogajanje za vse generacije (http://pdk.aokranj.com/), ki je potekalo od petka do nedelje.

Seveda smo bili tam prisotni tudi zagnani člani DRPK. Poleg naših najmlajših tekmovalcev, je nastopil tudi trener Klemen, David pa se je izkazal v vlogi postavljavca smeri. Prvi dan so se za medalje v težavnosti pomerili najmlajši tekmovalci. Naše barve so uspešno zastopali Lan, Nik in Gaber pri mlajših dečkih ter Naja in Minea pri cicibankah. Lanu je do tretjega mesta zmanjkal en sam gib, Nik je ponovno pokazal, da zna plezati, Gaber pa se je boril po svojih najboljših močeh. Naja je končno plezala sproščeno in tekmovanje zaključila z zadovoljstvom, Mineo pa je tokrat malo preveč zeblo, da bi posegla po vidnejšem rezultatu.

V soboto so se pomerili mlajši dečki v balvanih, kjer so se fantje znova izkazali. Lan in Nik sta preplezala 6 balvanov od osmih, Gaber pa je na svoji prvi balvanski tekmi dosegel tudi prvi vrh. Z zanimanjem smo opazovali tudi finalni nastop trenerja Klemena, ki je imel najglasnejše navijače v dvorani :). V nedeljo so bile na vrsti cicibanke, kjer sta se naši močni punci izvrstno odrezali in priplezali tik pod stopničke, do medalje pa je zmanjkal le kanček sreče.

Na žalost je poškodba preprečila nastop Aneju, našemu največjemu adutu za skupno zmago, ki pa je kljub temu športno navijal za svoje tekmece. Tako je osvojil skupno 2. mesto v težavnosti in 5. v balvanih.

Še tekmovanje v številkah (http://ksp.pzs.si/?content=dp&id=24 ):

Cicibanke, težavnost: Naja 10., Minea 16.

Cicibanke, težavnost skupno: Minea 9., Naja 14.

Mlajši dečki, težavnost: Lan 8., Nik 11., Gaber 22.

Mlajši dečki, težavnost skupno: Anej 2., Lan 9., Nik  Sajovic 13., Gaber 23., Nik Stanisavljević 26.

Cicibanke, balvani: Minea 4., Naja 5.

Cicibanke, balvani skupno: Minea 5., Naja 10.

Mlajši dečki, balvani: Lan 9., Nik 15., Gaber 19.

Mlajši dečki, balvani skupno: Anej 5., Lan 10., Nik Stanisavljević 15., Nik Sajovic 18., Gaber 26.

Katarina Kejžar, trenerka tekmovalne skupine

Published On: 01.12.2015Categories: Mladina, TekmovanjaTags: , , ,