Od 26. do 30. avgusta je na Bledu potekal Ta zaresni tabor. Otroci in mladina so spali v kempu Zaka na Bledu, plezali pa v bolj zaresnih plezališčih – Kupljenik, Bohinjska Bela in Bitnje, kot se za Ta zaresni tabor spodobi 🙂

Poročilo je napisal udeleženec tabori, Jakob Pogačar.

1.DAN – Kupljenik

Zbrali smo se v soboto, 26. avgusta 2017 ob desetih v kampu Zaka na Bledu. Najprej smo kot običajno postavili šotore in se nato ob okoli 12. uri napotili v plezališče Kupljenik. V plezališču smo se najprej dobro ogreli in nato začeli plezati. Že prvi dan je padlo kar nekaj odličnih vzponov kot na primer 5Ra(7a), ki sva jo z Lanom oba fleshala in moj prvi 7a+ Bicycle race, ki so jo splezali tudi Nik, Lan ter Nara. Lan je poskusil splezati tudi Za pizzo in Slepec, Maks pa Bicycle race, a jima žal ni uspelo.

2.DAN – Bohinjska Bela

Vstali smo ob osmih, naredili stretching, pojedli zajtrk in se odpravili v Novo Belo. Tisti dan sva z Maksom splezala Fatlady ter napadla Hijacinto, ki je Maks žal ni zlezel. Lan je probal tudi Simfonijo (7b), a na žalost brez uspeha. Za povrh sva z Naro splezala še Poezijo. Po končanem dnevu smo se šli še kopati v jezero.

3.DAN – ‘Day off’

Zbudili smo se okoli osme ure, pojedli zajtrk in se odpravili na tek okoli jezera. Po vrnitvi v kamp je šel del skupine plavati do otoka. Popoldan je začel padati dež, ki nam je poplavil nekaj šotorov. Zvečer  sta se nam pridružila še Anej in Jaka.  Za večerjo smo si privoščili  palačinke (by Maks) ter nato igrali karte.

4.DAN – Bitnje

Danes smo plezali v Bitnjah, kjer je Anej naredil nekaj odličnih poskusov v smeri Rigor Mortis (8c), Jaka je skoraj splezal Che Guevaro (8a). Zverino(7a+) smo uspešno splezali Nik, Lan, Maks, Nara in jaz. Poizkušali so jo tudi Tina, Ana in Ula. Lepotico(7a+) in Beli poper(7c) so zlezli Jaka, Lan in Anej, meni pa žal ni uspelo.

5.DAN – Kupljenik

Bujenje ob osmi uri, nato smo pojedli zajtrk in pospravili šotore. Potem smo se spet odpravili plezati v Kupljenik. Danes smo imeli tudi družbo vojakov, ki so vadili abseilanje. Maks je danes zlezel bicycle race (7a+), Jaka in Anej sta zlezla Jive(7a+). Lan je na koncu zlezel še za 5Ra(7a) in Za pizzo(7b), na kateri sva jaz in Nik padla na zadnjem težkem gibu. Na koncu dne smo se odpravili domov.

Ostali pomembni dosežki:

  • Ana in Tina sta vsak dan preplezali vsaj 6 smeri do 6c.
  • Nara je skoraj vse smeri, ki jih je plezala, preplezala v prvem poskusu.
  • Ula je prvič plezala v skali in že preplezala nekaj 6c-jev.
  • Maks je poleg tega, da je preplezal več 7a-ja tudi odlično kuhal.
  • Lan je splezal 7c in 7b (+ še par 7a-jev)
  • Jaz in Nik sva splezala tudi par odličnih 7a-jev in 7a+, probala pa sva tudi 7b in 7c.
  • Jaka in Anej pa sta splezala nekaj sedmic za ogrevanje. Anej je poskusil tudi Rigor Mortisa, Jaka pa Che Guevaro.

Tabor je bil po mojem mnenju in mislim, da tudi po mnenju vseh drugih odličen. Zahvala za super tabor gre tudi odličnemu inštruktorju Blažu.

zapisal Jakob Pogačar