Minuli vikend je na Logu potekala prva letošnja tekma  za državno prvenstvo. Tekmovalci iz vseh starostnih kategorij so se pomerili v balvanih, ki jih je skupaj z ekipo za njih sestavil tudi naš inštruktor Klemen.

Na prvi tekmi državnega prvenstva smo se predstavili z najštevilčnejšo ekipo do sedaj. Tekmovanja se je udeležilo 11 članov Društva za razvoj plezalne kulture. Udeležence je prvi dan (na mlajših kategorijah) spremljala trenerka tekmovalne skupine, Katarina.

Najmlajši, cicibani, so se odlično izkazali. Jaka Jaki je osvojil drugo mesto, od zlata pa sta ga ločila le 2 nepotrebna poizkusa. Takoj za stopničkami je pristal Andraž Dornik Šelb z odličnim 4. mestom. Zmagovalec je bil v plezalnem centru domači Luka Jerman (PK Kamnik).
Med cicibankami je Nina Kralj prikazala odlično borbo in končala kot 17. Tako Andraž, kot Nina sta bila na svoji prvi tekmi državnega prvenstva.

V kategoriji mlajših dečkov nas je ponovno navdušil Anej Batagelj z najboljšim možnim povratkom po poškodbi in suvereno zmago.
Naši punci – Naja in Minea, sta pokazali odlično plezanje v kategoriji mlajših deklic. Minea je za zgolj dva poizkusa zgrešila stopničke in končala kot 5., Naji pa je na 15. mestu zmanjkal kak centimeter, da bi se ji pridružila na podelitvi priznanj. Z zmagami nadaljuje še ena zagrizena tekmovalka in tudi redna obiskovalka PCL-ja, Dominika Kodra (tako kot Luka, sicer PK Kamnik).

Med starejšimi dečki, si je Nik Sajovic priplezal 10. mesto. Takoj za njim mu je na 11. mestu sledil Nik Stanisavljević. Gaber Repovž je bil 18. V tej kategoriji smo vsi zelo pogrešali poškodovanega Lana in komaj čakamo, da ga jeseni ponovno vidimo na tekmovalnem prizorišču.

Letos imamo prvič svoje predstavnike tudi v srednjih in starejših kategorijah. Močni Jaka Šprah (še) ni navdušen tekmovalec in je bil tokrat na svoji prvi tekmi državnega prvenstva. V kategoriji kadetov je zasedel 7. mesto. Pomembne so tudi tekmovalne izkušnje in Jaka jih bo letos nekaj nabral 🙂 Naše barve je med mladinkami zastopala Kristina Rus, ki je končala na 6. mestu.

Že naslednji vikend se bomo podali novim zmagam naproti. Tokrat se bomo prvič letos preizkusili v težavnostnem plezanju, kjer si obetamo same odlične rezultate 😉

Celotni rezultati so objavljeni na strani KŠP-ja in sicer tukaj.

Poročilo in slike je objavil tudi Friko – 1. dan in 2. dan. Drugi dan (v nedeljo) je potekal zanimiv boj v članski konkurenci. Zmagovelac je postal Domen Škofic pri članih, pri članicah pa Staša Gejo.