Pretekli vikend (v soboto, 13. maja) se je v Škofji Loki začelo državno prvenstvo. Sezono so otvorile mlajše in srednje kategorije. Veseli nas, da je bil spomladanski del sezone razširjen z dodatno tekmo. Stena na Podnu je bila posodobljena z modernimi oprimki, kar je botrovalo nekoliko bolj nepredvidljivim in zanimivim smerem kot ponavadi.

Naša ekipa je letos še nekoliko obsežnejša kot lani. Čestitke Juliji (cicibanka) in Jakobu (starejši deček) za pogumen prvenec na tekmah za državno prvenstvo!
Posebne pohvale sta bila tokrat deležna Jaka in Naja, ki sta dosegla vrh smeri, Jaka celo v obeh in je bil zasluženo spet najboljši! Naja si je priplezala 5. mesto, prav tako kot tudi Anej in Lan v kategoriji starejših dečkov.

Na tekmi je Društvo za razvoj plezalne kulture zastopalo 14 mladih tekmovalcev: Julija Batagelj pri cicibankah, Nina Kralj, Minea Gorec, Živa Golob in Naja Jelčič pri mlajših deklicah, Jaka Jaki pri mlajših dečkih, Larissa Auer in Ajda Golob pri starejših deklicah ter Anej Batagelj, Lan Marion Roženbergar, Nik Stanisavljević in Jakob Pogačar pri starejših dečkih.

Rezultati so objavljeni na strani KŠP.