Tekme Zahodne lige so namenjene otrokom in mladini od okoli sedmega do šestnajstega leta, ki še nimajo veliko tekmovalnih izkušenj. Letos so se prvič začele že s septembrom.

Prva tekma je potekala za vikend 16. in 17. septembra v Vipavi. Vsi skupaj smo imeli malce nesreče z dežjem, toda tekma je super uspela in otroci so se naplezali. Pohvale organizatorju gredo, ker je tekma potekala dva dni in je bilo tako manj gneče in več možnosti za otroke, da poskusijo balvane. Našo ekipo je sestavljalo 21 mladih tekmovalcev, 7 med cicibani in 14 med dečki, deklicami in kadeti.

V soboto je potekala tekma za cicibane in cicibanke. Edina predstavnica pri mlajših cicibankah je bila že izkušena Laura. Letos je (končno) “ta starejša” v svoji kategoriji in uspela se je odlično naplezati. Preplezala je prav vse balvane, kar je uspelo le dvema cicibankama. Sicer super noviteta na Zahodni ligi, da mlajši cicibani nimajo razvrstitve, Lauri ni bila tako všeč,  saj je dobila diplomo, ne pa tudi medalje. 😉
Med starejšimi cicibankami sta bili izjemni Julija in Jenny, ki sta zasedli 1. in 2. mesto!
Pri starejših cicibanih so nas zastopali 4-je fantje – trojčki Gal, Nik in Tim ter Tit. Fantje so plezali dobro in se zvrstili od 10. do 19. mesta.

V nedeljo so s plezanjem začele mlajše deklice. Nina si je priplezala svojo prvo medaljo. Ajda je bila 14., Maja pa je tik pred zdajci zbolela. Pri mlajših dečkih smo imeli le enega predstavnika, Leva, ki se je z borbenim plezanjem zavihtel na 14. mesto.

Popoldan so najprej plezale starejše deklice. Balvani so bili za naše manj izkušene punce zelo težki, a so vztrajale prav do konca. V zadnjih nekaj minutah so nekatere preplezale do svojega prvega vrha. Med našimi dekleti se je naboljše odrezala Ula, ki je zasedla odlično 6. mesto! Kiara je bila 12., Jerneja 13., Tea 15. in Ana 18. Med starejšimi deklicami je Ronja tik pred zdajci zbolela.
Za fante so pripravili malo lažje balvane. Jakob Pogačar je splezal vse in po številu poskusov zasedel 2. mesto. Jakob Furlan se mu je na podelitvi prdružil s 6. mestom. Andraž je bil na svoji prvi tekmi odličen 11., Maks pa je zasedel 13. mesto.

Pri kadetih konkurenca ni bila huda, tekmovali so le 3-je 🙂 Nik Sajovic je zmagal, Maj pa je bil z nekaj vrhovi manj tretji.

 

 

Published On: 19.09.2017Categories: Mladina, TekmovanjaTags: , , , , , ,