V Kranju je od petka, 24. do nedelje, 26. novembra potekal zaključek tekem državnega prvenstva. Našo ekipo je zastopalo 15 tekmovalcev: Julija Batagelj kot edina predstavnica cicibank/cicibanov, Jaka Jaki pri mlajših dečkih, Nina Kralj, Naja Jelčič, Minea Gorec in Živa Golob pri mlajših deklicah, Larissa  Auer in Ajda Golob pri starejših deklicah, Jakob Pogačar, Anej Batagelj, Lan Marion Roženbergar, Nik Sajovic in Nik Stanisavljević pri starejših dečkih, Klara Avanzo pri kadetinjah ter Jaka Šprah pri mladincih in članih. Vsi so tekmovali tako v težavnosti, kot tudi v balvanih. AO Kranj so ponovno pripravili super dogodek, ko se je besno dogajalo tako na balvanih kot na štrik.

Pri cicibankah je Julija na štrik odlično pofajtala. Borbenost je pokazala tudi na balvanih in dosegla dve peti mesti. Super dosežek za prvo sezono državnega prvenstva in ob dejstvu, da je tekmovala z eno leto starejšimi.

Med mlajšimi dečki je bil Jaka Jaki dvakrat tretji. Na balvanih je uspel preplezati vse balvane in mu je zmanjkalo le pri poskusih. Pri težavnosti je v prvi smeri plezal dobro, v drugi smeri pa je bilo energije še za kakšen gib, a je zdrsnila noga. Po skupnem seštevku je bil v težavnosti skupni zmagovalec, na balvanih pa prav tako na štengah na tretjem mestu.

Mlajše deklice so na balvanih pokazale mnogo spretnosti in odločnosti. Minea je bila 5., Naja 9., Nina 13. in Živa 17. V težavnosti je puncam delala preglavice velika klešča na robu previsa, ki bi jo z malo več zbranosti vsekakor premagale. Tako so se punce razvrstile: Naja 9. mesto, za njo Živa 10., Minea 13. in Nina 19.
Najštevilčnejšo zasedbo DRPK premore pri starejših dečkih. V balvanih sta se posebej izkazala Lan Marion Roženbergar in Nik Sajovic s četrtim in petim mestom. Ostalim (ter vsem tekmovalcem nasploh) so preglavice delale debele rumene banane, črni sloperji in črni vulkani. Naslednjič pridemo še močnejši. Na štrik sta Anej in Lan spodobno odplezala tehnično zanimivo in psihološko zahtevno prvo smer ter v finalni smeri posegla po tretjem (Anej) in petem mestu (Lan). Anej pravi, da je bila druga smer prelahka =). Jakob in Stane sta bila 10., Nik Sajovic pa 15. Fantje so odličen rezultat dosegli tudi v skupnem seštevku vseh tekem.
Pri starejših deklicah je Larissa posegla po dveh desetih mestih. Posebej v težavnosti bi bilo z malce boljšo beto precej bolje. Ajda je bila na balvanih 13. v težavnosti pa 17.
Med mladinci je tekmoval Jaka Šprah, ki je glede na vzpone v skali v spodobni formi (pred kratkim je v Mišji Peči preplezal Corrido 8c). Na tekmi ni pokazal tistega, kar zna in pravi, da jebiga, bo pa drugič bolje.

DRPK je v skupnem seštevku med klubi dosegel 6. mesto. Precej spodobno ob misli, da sanjamo predvsem skale.

Zapisal David Debeljak

 

Vse rezultate najdete tukaj.
Galerijo z odličnimi slikami od PD Kranja najdete tukaj.

Spodaj je nekaj fotografij naših tekmovalcev, nekatere od staršev, par pa smo si jih sposodili od zgoraj omenjene galerije. Hvala AO Kranj za dobro tekmo in dobre fotke 🙂