18-članska mednarodna zasedba pod vodstvom izkušenih inštruktorjev, Luke, Klemena in Katarine je vsak dan znova dokazovala svoje znanje in moč v različnih sektorjih našega največjega poletnega plezališča. Tudi letos precej muhasto vreme nam je dobro služilo, tako da smo uspešno izpeljali kar 6 plezalnih dni. Ker temperature niso bile prav nič poletne, smo si namesto kopanja na celjskem bazenu privoščili kolesarski “restday” na Šmohor, za kar smo si prislužili sladko nagrado.
Plezali smo od jutra do večera in če nas ne bi v taboru čakala odlična večerja na kmetiji Tratnik, bi potegnili tudi še v noč. Po večerji so sledile razne igre, od svečke do morilca, včasih smo kartali ali pa gledali plezalne filme. Ker je bil dan naporen, smo se zgodaj utrujeni pobrali vsak v svojo spalko in utonili v sladke sanje o novih plezalnih podvigih.

Teh nam kar ni hotelo zmanjkait in vsak dan smo podirali nove in nove rekorde. Noa je uspešno preplezal kar nekaj 6a-jev in nabiral dolge plezalne metre. Družbo sta mu delala Nik, ki je preplezal svoj prvi 6b in Žiga s številnimi 6c+. Tudi Maša se je veselila 6b-ja, skoraj tako kot jahanja konjev ;). Bor je po dobrem letu plezalnega staža že vpel svojo prvo 6c+, medtem ko je njegova soplezalka Kristina v enem tednu napredovala iz 6c+ na 7b! Tudi dvojčka Ema in Matevž nista bila od muh. Ema je bila uspešna v kar dveh 7b+-ih in številnih sedmicah. Matevž pa je preplezal svoj stare dolgove iz prejšnjih let vse do 6c+.

Gostje iz Hrvaške so plezale odlično. Dvanajstletna Jani je navduševala s številnimi preplezanimi sedmicami, zadnji dan pa je uspela v svoji najtežji smeri Alkotest 7c+! Aliče je uspela preplezati 6b, kaj več pa ji je preprečila manjša nezgoda. Martina je uspela v svoji prvi 6c+ Kamena doba, v isti smeri pa je bila uspešna tudi mala Lucija, ki je bila z osmimi leti najmlajša udeleženka tabora. Mlada Splitčanka Vana je ponovila svojo najtežjo smer 7a+.

Tudi bratska naveza Luna in Lan sta postavila vsak svoj rekord, Luna z 6b, Lan pa s svojo drugo 7b. Z nekajdnevno zamudo se nam je pridružila Živa, ki pa je v nekaj dneh nadoknadila vse zamujeno do 6b. Od Aneja smo že vajeni številnih uspehov. Ko smo mislili, da nas ne more več presenetiti, smo se lahko le čudili njegovemu mojstrstvu v skali. Na pogled je uspel v smeri Kraftswerk 7b+, v drugo pa se je sprehodil še čez Joganando 7c, da vseh ostalih sedmic sploh ne omenjam. Za največjo dramo pa je poskrbel naša legenda Jaka, ki je prav zadnji dan v zadnjem poizkusu dneva uspel vpeti vrh smeri CSN in tako zabeležil novo 8a+ v svoji zbirki.

 

Tabor je bil najboljši in najmočnejši do sedaj! Odličen zaključek počitnic in priprava na novo plezalno sezono. Inštruktorji že nestrpno čakamo mladino, ki že brusi prste za nove uspehe.

Published On: 26.08.2014Categories: Mladina, TaboriTags: , , , ,