Deževna osvežitev je poskrbela za dobre razmere in pregnala ostale plezalce, tako da si tokrat nismo plezališča delili skoraj z nikomer. Mi se dežja nismo ustrašili in ta nam je prizanesel, tako da smo lahko plezali vseh sedem dni tabora.

Nekoliko manjša zasedba perspektivne mladine je bila tudi tokrat obarvana mednarodno. Plezalcem iz Ljubljane, Obale, Posočja in Štajerske, sta se pridružili še mladi Hrvatici. Devet otrok od 9 do 14 let je plezalo pod skrbnim nadzorom inštruktorske ekipe, ki sva jo tvorila Klemen in Katarina, za lačne želodčke pa so dobro poskrbeli na kmetiji Tratnik.

Prvi dan smo se vplezavali v Luski, ki nas je presenetila s svojimi zagonetkami. Reševali smo jih bolj ali manj uspešno, vzpon dneva pa je uspel Aneju, ki se je na pogled sprehodil čez kratko in intenzivno Hanta Yo (7b).
Drugi dan smo zavzeli Kolomon. Izkazal se je Lan v Sveti Evi (7a+), pa tudi inštruktor Klemen, si je privoščil malo rekreiranja in uspel v smeri Divja oma (8a+). Tudi ostali smo napenjali mišice v težkih detajlih in bili bolj ali manj uspešni.
Deževni ponedeljek smo preživeli v Obokih, kjer je odličen vzpon uspel Emi, ki je uspešno vpela Alkotest (7c+). Uspešna je bila tudi hrvaška naveza, Pia in Lucija, ki sta preplezali kratko in težko 6c+, Alko Budalko.
Četrti dan so si Anej, Ema in Matevž privoščili aktivni počitek. Povzpeli smo se na Malič, kjer se nam je odkril lep pogled na Laško. Ostali so pilili svoje tehnične vrline v Trapezu, se sončili na toplem soncu in lovili sendviče v grmovju.
V sredo nas je znova pričakalo deževno jutro, zato nam ni preostalo drugega kot previsno oboki. To sta padla tudi najboljša vzpona tabora. Ema in Anej sta bila oba uspešna v smeri impulz (8a+).
Zadnji dan smo napadli kar tri sektorje. Poleg dobro znanih Obokov, smo imeli projekte tudi v Nosu in Oltarju. Pia in Matevž sta bila oba uspešna v Zlati strehi (7b), medtem ko sta bila Lucija in Nik prav tako blizu uspehu, a se jima je za malo izmuznil. Lan se je izkazal v Srebrni strehi direkt (7b+), Robi in najmlajši Tine pa sta se dobro borila v smereh vse do 6b.

Zvečer smo se družili na kmetiji Tratnik, igrali družabne igre, gledali plezalne tekme in filme ter se izobraževali. Preizkusili smo se tudi v plezanju večraztežajnih smeri (Lan in Anej sta zabeležila prvi večraztežajni vzpon v smeri Brglez). Tako je teden vse prehitro minil, mi pa smo se že podali novim izzivom naproti. Naslednje leto pa se vidimo v še večjem številu.

Published On: 02.09.2015Categories: Mladina, TaboriTags: , , , ,