V Žirovnici je to nedeljo, 15. aprila, potekala prva letošnja tekma Zahodne lige v težavnosti. DRPK je tokrat zastopalo 25 tekmovalk in tekmovalcev, ki so, ne glede na rezultate, plezali zelo pohvalno. Zaradi truda organizatorjev, izzivalnih smeri in ne najlepšega vremena je bil dan dobro izkoriščen.

Urnik tekmovanja je bil nekoliko drugačen. Otroci so v vseh starostnih kategorijah plezali dve smeri. Ob 9. uri  so za DRPK nastopili samo starejši cicibani, ker si je Gal Pengov, kot edini mlajši ciciban, poškodoval roko. Starejši cicibani Tit, Nik, Tim in Gal so vsak na svoj način dali vse od sebe ter dosegli solidno višino, kljub relativno težkim smerem.

Dve uri in pol kasneje sta se v istih smereh pomerili še obe kategoriji cicibank. Galina, Roša in Laura pri mlajših, Jenny, Odalys, Yana ter obe Juliji pa pri starejših. Videli smo vse od super tehnike Julije L., zavidljive moči Julije B., nonšalantne, a borbene Roše v prevelikih plezalkah, zrelega plezanja Laure in odločne Jenny, do prvih korakov v težavnosti Odalys, Galine in Yane. Posebna pohvala Galini za udeležbo na svoji prvi plezalni tekmi. Le tako naprej!

Dalje sta ob 14.30 Tevž in Lev plezala v kategoriji mlajših dečkov. Tevž je tako kot prejšnjič v Kamniku zelo taktično načrtoval svoj vzpon in ga nato tudi 100% izvedel, Lev pa je plezal svojemu imenu primerno, do zadnjih izdihljajev. Pri starejših dečkih je bilo malce več živčne vojne. Maks in Jakob P. sta nesrečno nastopila kot prva in ostalim tekmovalcem žrtvovala beto, vendar sta rezultat dobro popravila v drugi smeri. Je pa zato svojo štartno številko dobro izkoristil Jakob F. – Furi, ki je navdušil z lepim in premišljenim plezanjem.

Zadnje so ob 17. uri nastopile mlajše in starejše deklice. Mlajši deklici Zoja in Ajda sta šli tehnično lepo, vseeno bo pa na treningu potreben še kak trebušnjak in zgib. Jerneja, Ana Ž., Ula, Kiara, Ana K. in Larissa so se v močni konkurenci starejših deklic častno borile in, če ne drugega, dosegle dober osebni rezultat ter pridobile dragocene izkušnje.

Bil je dolg, a dober dan. Vsem tekmovalcem čestitke za nastop, tako tistim z dobro uvrstitvijo, kot tistim, ki jim je pri tem spodletelo. Tekem in s tem priložnosti bo še dovolj! Se vidimo na domačem terenu čez en mesec.

Zapisal Miha Kern

Rezultate najdete tukaj.

Published On: 17.04.2018Categories: Mladina, TekmovanjaTags: , ,