Ekipa Plezalnega centra Ljubljana želi nagraditi pripadnost in zavzetost obiskovalcev ter opozoriti na element varnosti pri plezanju. V sredo, 30.9. od 18:30 dalje smo za vas pripravili brezplačne kratke Boot camp delavnice in delavnice varnega plezanja ter varovanja tako na bolder, kot  na visoki steni. Večer bomo nadaljevali z nastopom akrobatov Filipa in Blaža ter kulinaričnim presenečenjem v Grif baru. K pestrosti dogajanja bo doprineslo testiranje La sportiva No-edge koncepta plezalk Genious in varovala Matik Camp. Delavnice in testiranja so brezplačna za vse obiskovalce. Udeleženci plezalnih vodenih vadb v pretekli in že potekajoči sezoni ter vsi, ki so uspešno zaključili Tečaj plezanja v vodstvu, pa imajo brezplačno tudi vstopnino. Za delavnice so obvezne predhodne prijave.

Govori se o revoluciji načina stopanja

Od 11h in vse do 21h bo v veliki dvorani na voljo ekipa Iglu športa, predstavljala bo La sportiva No-edge koncept plezalk Genious in Campovo varovalo Matik. Imenovane izdelke boste lahko preizkusili pri plezanju in seveda bodo na voljo strokovni nasveti za pravilno uporabo. Iz hišnega Iglu športa sporočajo, da bodo plezalke za preizkus na voljo vse do 10.10..

Boot camp preprečuje poškodbe

Za kvalitetno plezanje in preprečevanje poškodb je ključno dobro ogrevaje in splošna telesna pripravljenost, oboje lahko pridobimo na boot camp vadbi. Vse, ki boot camp vadbe še ne poznate, vabimo na eno od treh brezplačnih delavnic. Vodil jih bo Dejan Mišković v ogrevalni dvorani z začetkom ob 18:30, 18:55 in 19:20, v vsako skupino sprejme 8 ljudi. Potrebujete primerno obleko in čisto športno obutev.

Znaš doskočiti iz bolder stene?

Na bolder steni varnost nikakor ni samoumevna. Naša inštruktorja bosta udeležence delavnice varnega balvaniranja seznanila z osnovami padanja in varovanja pri balvaniranju. Lahko se prijavite v eno izmed dveh brezplačnih delavnic, z začetkom ob 18:30 ali 19:10.

Sproščeno padanje in dinamično varovanje

To se začne z doslednim dvojnim preverjanjem, pripravo vrvi in izbiro primernega mesta za varujočega. Ob 20h se bo v veliki dvorani začela demonstracija omenjenih veščin, ki jih velika večina obiskovalcev naše hiše podcenjuje. Da vas navdušimo nad varnostjo, boste tudi sami preizkusili nekatere izmed prikazanih veščin, inštruktorji vam bodo na voljo do 20:45. Prijave so obvezne.

Ob 20:45 sledi povzetek videnega in kratek nastop Filipa in Blaža iz F&B acrobatics. Večer bomo sklenili s kulinaričnim presenečenjem v Grif baru.

Za prijave na delavnice nam pišite na info@plezalnicenter.si do 29.9. Navedite ime, priimek, delavnico in termin delavnice, ki se je želite udeležiti.

Published On: 24.09.2015Categories: Napovednik dogodkov