Hriboviti predeli vzhodne Evrope skrivajo neskončne količine še nedotaknjenih sten in nekaj plezalcu izredno zanimivih, edinstvenih krajev, ki so zaradi svoje lege in nerazvitosti lokalne scene do sedaj privabljali le malo pozornosti. Pri Petzlu so opazili priložnost in letos legendarni Roctrip izpeljali kot pravi “klajmberski roadtrip”, ki se je ustavil v 10 lokacijah. Gašper Pintar in Joži Pavlič bosta pripovedovala o svojem doživljanju tega dogodka, ki vsako leto na novi lokaciji zbere veliko skupino plezalcev. Pravo vzdušje, ki motivira vsakogar in veliko prijetnih večerov ob glasbi in druženju ter spoznavanju plezalcev s celega sveta, je zagotovo ena od lastnosti Roctripa, in še mnogo več..

Gašper – Pinti je o svoji nedavni dogodivščini povedal tole: “Trip smo polno izkoristili in z nekaj dodatnimi ovinki zajeli čim več do zdaj še ne videnih plezališč ob sočasnem uživanju v lokalni kulturi, ki nam je na nek način tako blizu, a nas od nje loči tistih dodatnih 500 evrov povprečne plače. Obiskali smo plezališča v Romuniji, Bolgariji, Makedoniji, Grčiji, Turčiji in Srbiji.”

Pridite v sredo, 5. novembra 2014, ob 19. uri v Grif bar pogledat, če morda iščete naslednjo plezalno destinacijo, če vas zanima, kako post-91 junci doživljajo kulturni šok v ex-Yugi, ali če želite videti, kako izgleda bolgarski Karlukovo, naravno čudo v obliki 100-metrskega tunela, ki je zdaj seveda navrtan. 🙂

Mogoče nam uspe na predavanje pripeljati tudi Philippa Ribiera, človeka s posebno življenjsko zgodbo, sicer pa Petzlovega dežurnega žurerja in nenadomestljivi del “tripa”, ki bo (upamo) postregel z dodatnim slikovnim materialom in mogoče še čim. 🙂 Vsekakor pa bo zraven tudi Miha Hribar, ki nam bo izdal, kje so najboljši balvani v Prilepu in predstavil vodniček.