Čeprav je nas je založilo s konkretno količino snega, smo nekateri z mislimi že pri prvomajskih praznikih, zato smo v Grif bar povabili Katarino Kejžar, ki pozna kar nekaj odličnih destinacij za plezalne počitnice.

Takole Katarina opisuje, o čem bo govorila: “Prvomajski prazniki so idealen čas za plezalske podvige, izbira destinacij pa je bogata in raznolika. Sama sem v zadnjih letih obiskala večino pomembnejših plezališč v Evropi, posebej pa me veseli odkrivanje vedno novih, manj znanih krajev, ki pa ponujajo vrhunsko plezalno izkušnjo. Predstavila bom različna evropska plezališča in izpostavila njihove značilnosti ter podala praktične informacije glede transporta, bivanja, kvalitete in težavnosti smeri, vremenskih razmer, kulinarike in dodatne ponudbe. Izpostavila bom kraje primerne za študentski žep, mlade družine, avanturiste, začetnike in profije, frikote, bolderaša in hribovce. Tako bomo spoznali svetovne klasike (Kalymnos, Margalef, Arco, San Vito lo Capo…), kot tudi manj znane bisere (južna Sicilija, španska Costa Blanca, manjša francoska plezališča …).”

Vabljeni vsi, ki še ne veste kam za prvi maj in razmišljate, da bi se letos odpravili na en super kul večdnevni izlet. Se vidimo v Grif baru v sredo, 18. februarja 2015, ob 19. uri!

PS: Za pokušino pa nekaj Katarininih fotografij, ob katerih vas bodo zagotovo zasrbeli prsti. 😉

Foto: Osebni arhiv Katarine Kejžar