30.09 in 01.10 2023, Plezalni center Ljubljana, zunanja stena

Organizator: Društvo za razvoj plezalne kulture ob pomoči Plezalnega centra Ljubljana in Komisije za športno plezanje

V Društvu za razvoj plezalne kulture smo tretje leto zapored prevzeli vajeti organizacije državnega prvenstva v športnem plezanju v težavnosti. Organizacija takega dogodka ni od muh, ekipa šteje 25 članov, ter še kar nekaj drugih zunanjih pomočnikov. V prvi vrsti bi se rad zahvalil vsem, ki ste pomagali pri izvedbi, članom društva, osebju iz Plezalnega centra Ljubljana in ostalim.

Na tekmovanju je letos plezalo skupaj 230 tekmovalcev in tekmovalk, kar je največ do sedaj. V soboto so tekmovale starejše kategorije (st. dečki/deklice, kadeti/kadetinje, mladinci/mladinke in člani/članice). Smeri so bile zelo težke, v celem dnevu nismo videli niti enega vrha. Postavljalci smeri so očitno med poletjem dobro trenirali in postavili letvico zelo visoko. Hvala vam Matjaž Zorko, Peter Jereb, Nejc Sitar in Klemen Kejžar za zelo dobre smeri! Naslednje leto morda privijte le kakšen stop več. 😊

V nedeljo so tekmovale mlajše kategorije (ml. dečki/deklice in cicibani/cicibanke). Moram reči, da je bilo vzdušje v nedeljo še boljše kot v soboto, mladi res navijajo iz vsega srca, kot je prav. Bilo je, kot da bi imel vsak tekmovalec svojo skupino navijačev, ki so skoraj preglasili našega komentatorja Klemna Kejžarja.

Vse rezultate si lahko ogledate tukaj.

V obeh dneh ocenjujemo, da se je pod steno zvrstilo okoli 600-800 obiskovalcev, spremljevalcev in gledalcev. Za fotografiranje dogodka sta poskrbela Nejc Sitar in Saša Brodej. Hvala za hude fotke! Varovalci, brez katerih ni varnega plezanja, ste prav tako varovali brez napak!

Sodniki so prav tako poskrbeli za dobro sojenje, čestitke novopečeni glavni sodnici tekmovanja Dhyan Anaji Banič, job well done!

Za češnjo na torti so v soboto zvečer poskrbeli fantje in punca iz benda Fat Butlers, ki so naredili res dober žur vse tja do 23h! Hvala vam za res hudo energijo!

Hvala sponzorjem dogodka za nagrade in vso podporo:

Komisiji za športno plezanje za sofinanciranje dogodka, Evrorentu za dvižno ploščad brez katere ne bi bilo plezalnih smeri, Plezalnemu centru Ljubljana za prostor in plezalno steno, Iglu športu (plezalke La sportiva, pasovi Mammut) in Treking športu (Petzl, Tendon) za bogate nagrade, pivovarnama Bevog in Looblahnah za rokersko gorivo-pivo, Hausbrandtu za kavo, založbi Sidarta za knjižne nagrade, Triglav group za nagrade, Chalck rebels za dober magnezij brez katerega ni oprijema. Hvala tudi Mestni občini Ljubljana za možnost uporabe zelenice kot navijaškega prostora. Za odlično hrano so v soboto poskrbeli v Food truck Caminito. Se še priporočamo!

Še enkrat hvala vsem in se vidimo prihodnje leto pod steno!

Zapisal Lan Zupančič, vodja tekmovanja

Published On: 12.10.2023Categories: Dogaja se, Nekategorizirano, Tekmovanja, Utrinki, Zgodbe