Balvanski tabor v Trenti

ZA KOGA?

Tabor je primeren za otroke in mladino od 7. do 18. leta starosti. Primeren je tako za začetnike kot tudi izkušene plezalce.

KAJ BOMO POČELI?

Petdnevni plezalni tabor v Trenti je, tako kot vsi naši tabori, namenjen spoznavanju in razvijanju raznolikega športnega plezanja v naravi in športno navdahnjenemu druženju.  Poleg športnega plezanja otroke čaka še spanje v naravi, samostojno pripravljanje hrane, druge športne dejavnosti, taborniške igre, kurjenje ognja in predvsem zabava in druženje.

Na taboru se otroci spoznajo z varnim skalnim plezanjem v urejenih plezališčih. Nekateri naredijo prve korake v svet vertikale, drugi pa svoje plezalno znanje nadgrajujejo z različnimi tehnikami plezanja v raznolikih naravnih stenah. Poudarek je na balvaniranju, plezanju na nižje skalnate gmote, z blazino za varno padanje. Ob dnevnem športnem ritmu bomo poleg plezanja tudi hribolazili, obiskali jamo in se kopali.

Organizator tabora je Društvo za razvoj plezalne kulture.

Primer programa:

DAN PRIHODA – med 9.30. in 10. uro zbor v taboru v Kal Koritnici in postavitev tabora. Popoldne bomo izkoristili za plezanje v plezališču Kal Koritnica. Po večerji bomo zakurili ogenj.
1., 2. 3. DAN – Vsakodnevna jutranja telovadba, plezanje in balvaniranje v Kal Koritnici, Trenti, Pri Plajerju, v Keglu in še kje. Plezalne lokacije bomo zbirali glede na udeležence in vreme. Dan počitka bomo prilagodili glede na vreme in počutje, lokacija pohoda pa bo odvisna od ekipe. En dan bomo obiskali podzemno jamo.
DAN ODHODA – Po zajtrku bomo pospravili tabor in šli še zadnjič plezat. Ob 17. uri bomo pričakali prihod staršev.

NASTANITEV

Šotorili bomo v taboru v Kal Koritnici. Zdravo hrano si bomo pripravljali sami, prav tako pa tudi pomivali posodo, skrbeli za urejen tabor in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani. Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli licencirani inštruktorji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim izobraževanjem in usmerjanjem mladine.

OBVEZNA OPREMA

Otrok s seboj potrebuje naslednje: spalna vreča in podloga ter šotor (en šotor na tri osebe), osebni jedilni pribor in globok krožnik ter skodelica, priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), kopalke, zdravstvena izkaznica. Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

TERMIN IN CENA

14. do 18. julij 2024 (5 dni)

270 EUR/otroka za 5-dnevni tabor oz. 181 EUR/otroka za srednješolce, ki so udeleženci naše plezalne šole*
*Cena vključuje spanje, zajtrk, malico in kosilo oziroma večerjo, strokovno vodstvo in uporabo opreme za vse dni tabora.

Tabor bo vodil Blaž Tehovnik.

PRIJAVA

Vsaj 10 dni pred pričetkom programa na info@plezalnicenter.si s plačilom akontacije.

  • 10 % popust za udeležence naših rednih plezalnih programov (srednješolci imajo posebno ceno).
  • 10 % popust za drugega otroka.
  • 15 % popusta za tretjega otroka.

Popusti se ne seštevajo!

Prijave zbiramo na info@plezalnicenter.si.

Za potrditev rezervacije je potrebno vsaj 10 dni pred pričetkom poravnati akontacijo v višini 50€ na transakcijski račun Društva za razvoj plezalne kulture.
PODATKI ZA NAKAZILO AKONTACIJE:
Društvo za razvoj plezalne kulture
Pesarska cesta 10
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0001 6145 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Namen: ime tabora, priimek udeleženca
Sklic: SI00 02-2024

V kolikor otrok še ni član Društva za razvoj plezalne kulture, je potrebno plačati tudi članarino za tekoče leto, ki znaša 32 EUR. Podatki za nakazilo članarine so zapisani zgoraj, v namen pa napišete: Članarina, ime in priimek.

Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : inštruktorji = 8 : 1. Udeleženci srednješolci, ki plačajo posebno ceno, niso zajeti v zgornja razmerja varovanci : inštruktorjem.

V primeru odpovedi prijave zaradi opravičljivih razlogov (npr. z zdravniškim potrdilom) več kot 10 dni prej, vam akontacijo vrnemo. V kolikor tabor odpoveste 10 dni ali manj pred začetkom tabora, akontacije ne vračamo.

V kolikor bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

ponedeljek-četrtek, 12.00 do 14.00

petek, 10.00 do 12.00