Skupina Cvetke in carji je sestavljena iz mladink in mladincev (8. in 9. razred in srednješolci), ki plezajo od dvakrat do štirikrat tedensko. Večina pleza že nekaj let, toda sprejmemo tudi zagretega začetnika ali začetnico. Cvetke in carji uživajo v plezalnem gibanju, radi plezajo v skali, se družijo in zabavajo. Bolj kot tekmovalni je pomemben rekreativni vidik plezanja. A vseeno strmimo k osebnem napredku in si zastavimo tudi kakšen cilj.

Treningi potekajo tako na balvanski kot visoki steni in so terminsko skupni s čvrsto skupino ali tekmovalno skupino. Poskrbimo za primerno ogrevanje, razvijamo plezalno tehniko in taktiko, posvečamo se treningu moči in vzdržljivosti, pomembna je tudi gibljivost in vadba antagonističnih mišic. Zaključke pogosto popestrimo s tehnikami sproščanja, dihalnih vaj in vizualizacij.

Cvetke in carji se večinoma udeležujejo izletov v naravna plezališča in počitniških plezalnih taborov.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

Pogoji prijave

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za mladino) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

 

Komentarji