Cvetke in carji

ZA KOGA?

Skupina Cvetke in carji je sestavljena iz mladink in mladincev (8. in 9. razred in srednješolci), ki plezajo od dvakrat do štirikrat tedensko. Večina pleza že nekaj let, toda sprejmemo tudi zagretega začetnika ali začetnico. Cvetke in carji uživajo v plezalnem gibanju, radi plezajo v skali, se družijo in zabavajo. Bolj kot tekmovalni je pomemben rekreativni vidik plezanja. A vseeno strmimo k osebnem napredku in si zastavimo tudi kakšen cilj.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Treningi potekajo tako na balvanski kot visoki steni in so terminsko skupni s Čvrsto skupino ali Tekmovalno skupino. Poskrbimo za primerno ogrevanje, razvijamo plezalno tehniko in taktiko, posvečamo se treningu moči in vzdržljivosti, pomembna je tudi gibljivost in vadba antagonističnih mišic. Zaključke pogosto popestrimo s tehnikami sproščanja, dihalnih vaj in vizualizacij.

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

TERMINI V SEZONI 2023/24

  • Ponedeljek, 15.00-17.15 (visoka stena) – polno zaseden termin
  • Torek, 16.30-17.30 (balvanska stena) – polno zaseden termin
  • Petek, 15.30-17.30 (balvanska stena) – polno zaseden termin

Za polne termine je možen vpis na čakalno vrsto.

CENA

  • 2x tedensko: 310 eur/3 mesece
  • 3x tedensko: 355 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

ponedeljek-četrtek, 12.00 do 14.00

petek, 10.00 do 12.00

 
Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete spodaj.

Otroci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej. V kolikor imajo opravljen izpit za športnega plezalca 1 pa lahko zamujeni trening nadomestijo tudi s samostojnim obiskom.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.