Mala plezalna šola (1. do 3. razred)

ZA KOGA?

Za otroke od 1. do 3. razreda organiziramo plezalno šolo. Za začetnike, ki bi se radi naučili varnih plezalnih gibov, je primerna Mala začetna plezalna šola, tisti z več plezalnimi izkušnjami (2. in 3. razred) pa lahko plezanje vse šolsko leto vadijo v okviru Male nadaljevalne plezalne šole.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Vadba za otroke poteka enkrat na teden, in sicer traja 90 minut v začetnem programu in 105 minut za otroke, ki obiskujejo nadaljevalni program.

Mali začetni plezalni šoli otroci s pomočjo izkušenih in strokovno usposobljenih inštruktorjev športnega plezanja spoznavajo osnove varne telesne vadbe in nujnih osnov varnega plezanja. Preko sodelovanje v skupinah in dela v dvojicah otroci razvijajo sposobnost zaupanja drug drugemu. S sodelovanjem in spodbujanjem pridobivajo na samozavesti in zdravi samopodobi.

Program Male nadaljevalne plezalne šole je podoben tistemu iz začetniške plezalne šole, le da so vaje zahtevnejše, otroci tudi bolj pogosto plezajo s pomočjo vrvi na visoki steni.

Vadba se izvaja na plezalni steni, popestri pa so jo tudi z drugimi telovadnimi orodji, s pomočjo česar otroci na sproščen način razvijajo koordinacijo telesa v različnih situacijah, ravnotežje, gibalno samostojnost, premagujejo strah pred višino, urijo in podaljšujejo sposobnost koncentracije, razvijajo telesno moč in vzdržujejo splošno telesno kondicijo.

Plezalno vadbo za otroke izvajamo v Plezalnem centru Ljubljana, dve skupini otrok začetnikov pa vadita tudi na OŠ Valentina Vodnika v Šiški (v okviru Plezalnega društva Nulta gravitacija).

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je otrokom na voljo brezplačno za čas trajanja plezalne šole. Za vadbo otrok potrebuje le udobna športna oblačila in plastenko z vodo.

TERMINI V SEZONI 2023/24

MALA ZAČETNA PLEZALNA ŠOLA

 • Ponedeljek: 14.30-16.00
 • Torek: 17:30-19:00
 • Torek: 15.30-17.00 (OŠ Valentin Vodnik)
 • Četrtek: 14.15-15.45
 • Petek: 15.30-17.00 (OŠ Valentin Vodnik)

MALA NADALJEVALNA PLEZALNA ŠOLA

 • Sreda: 17.30-19.15
 • Četrtek: 17.30-19.15
 • Sobota: 8.30-10.00

CENA

 • 1x tedensko: 235 eur/3 mesece
 • 2x tedensko: 335 eur/3 mesece
 • 3x tedensko: 385 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Naši najmlajši plezalci, ki obiskujejo programe Mini plezalne igrePlezalne igre ter Mala začetna in Mala nadaljevalna plezalna šola, lahko nadomeščanja zamujenih vadb uredijo na sobotnih nadomeščanjih, ki potekajo 1x na trimesečje.

Možno je tudi nadomeščanje s samostojnim obiskom v spremstvu staršev. Nadomeščanje na rednih vadbah v kakšnem drugem terminu žal ni mogoče, saj imamo zelo polne skupine in bi dodatni udeleženci motili potek ure.

Nadomeščanje je mogoče znotraj posameznega trimesečja.

SOBOTNA NADOMEŠČANJA

Sobotno plezanje poteka 1x na trimesečje.

Za nadomeščanje dobite vabilo preko emaila. Nujne so prijave na info@plezalnicenter.si do četrtka dopoldan (preko povezave, ki ste jo dobili v emailu)!

Lokacija je Plezalni center Ljubljana!

MOŽNOST NADOMEŠČANJA S SAMOSTOJNIM OBISKOM

V spremstvu starša lahko otroci zamujene vadbe nadomeščajo tudi s samostojnim obiskom. Plezanje je mogoče na otroški steni v Ogrevalni dvorani ali na balvanski steni (kjer ni potrebno varovanje s pomočjo vrvi). V kolikor ste starši vešči vrvne tehnike, seveda lahko plezate tudi s pomočjo vrvi.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.