Za otroke od 1. do 3. razreda organiziramo plezalno šolo. Za začetnike, ki bi se radi naučili varnih plezalnih gibov, je primerna Mala začetna plezalna šola, tisti z več plezalnimi izkušnjami (2. in 3. razred) pa lahko plezanje vse šolsko leto vadijo v okviru Male nadaljevalne plezalne šole.

Vadba se izvaja na plezalni steni, popestri pa so jo tudi z drugimi telovadnimi orodji, s pomočjo česar otroci na sproščen način razvijajo koordinacijo telesa v različnih situacijah, ravnotežje, gibalno samostojnost, premagujejo strah pred višino, urijo in podaljšujejo sposobnost koncentracije, razvijajo telesno moč in vzdržujejo splošno telesno kondicijo.

Plezalno vadbo za otroke izvajamo v Plezalnem centru Ljubljana, ena skupina otrok začetnikov pa vadi tudi na OŠ Valentina Vodnika v Šiški (v okviru Plezalnega društva Nulta gravitacija).

Potek vadbe

Vadba za otroke poteka enkrat na teden, in sicer traja 90 minut v začetnem programu in 105 minut za otroke, ki obiskujejo nadaljevalni program.

V Mali začetni plezalni šoli otroci s pomočjo izkušenih in strokovno usposobljenih inštruktorjev športnega plezanja spoznavajo osnove varne telesne vadbe in nujnih osnov varnega plezanja. Preko sodelovanje v skupinah in dela v dvojicah otroci razvijajo sposobnost zaupanja drug drugemu. S sodelovanjem in spodbujanjem pridobivajo na samozavesti in zdravi samopodobi.

Program Male nadaljevalne plezalne šole je podoben tistemu iz začetniške plezalne šole, le da so vaje zahtevnejše, otroci tudi bolj pogosto plezajo s pomočjo vrvi na visoki steni.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je otrokom na voljo brezplačno za čas trajanja plezalne šole. Za vadbo otrok potrebuje le udobna športna oblačila in plastenko z vodo.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na poskusno uro brezplačno.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00


Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete tukaj.

Komentarji