Mini plezalne igre (do 4. leta)

ZA KOGA?

Mini plezalne igre so primerne za otroke v starosti treh do štirih let. Primerne so za vse, ki imajo radi plezanje in gibanje ob zabavnih igrah.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Vadba poteka enkrat na teden v Ogrevalni dvorani (1. nadstropje) in traja 45 minut.

Na vadbi otroci preko zabavnih iger in gibalnih poligonov preizkušajo svoje gibalne sposobnosti, razvijajo fino in grobo motoriko, spoznavajo in utrjujejo elementarne oblike gibanja (plazenje, lazenje, plezanje, razne oblike skoka, tek  ipd. ) ter krepijo telesno moč in splošno telesno vzdržljivost. Z zanimivimi gibalnimi izzivi jim omogočamo spodbudno okolje za postopen razvoj lastnih telesnih zmogljivosti. Z igro sproščajo in  podaljšujejo sposobnost osredotočanja in nadzora nad lastnim telesom v gibanju.

Vse vaditeljice na plezalnih igrah imajo poleg plezalnega znanja tudi smisel in izkušnje za delo z najmlajšimi plezalci.

Starši lahko otroke pri vadbi opazujejo iz avle, izjemoma pa so lahko starši bolj sramežljivih in zadržanih otrok prisotni tudi v dvorani.

Za malo starejše plezalce, od cca. 4 do 6 let, imamo plezalno-gibalno vadbo v sklopu Plezalnih iger.

OPREMA

Otroci za vadbo ne potrebujejo posebne opreme. Dovolj so udobna športna oblačila (npr. pajkice) in čisti šolski copati (oz. balerinke). Ne pozabite tudi na stekleničko z vodo.

TERMINI V SEZONI 2023/24

  • Ponedeljek: 17.15-18.00 – polno zaseden termin, možen vpis v čakalno vrsto

CENA

180 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Naši najmlajši plezalci, ki obiskujejo programe Mini plezalne igrePlezalne igre ter Mala začetna in Mala nadaljevalna plezalna šola, lahko nadomeščanja zamujenih vadb uredijo na sobotnih nadomeščanjih, ki potekajo 1x na trimesečje.

Možno je tudi nadomeščanje s samostojnim obiskom v spremstvu staršev. Nadomeščanje na rednih vadbah v kakšnem drugem terminu žal ni mogoče, saj imamo zelo polne skupine in bi dodatni udeleženci motili potek ure.

Nadomeščanje je mogoče znotraj posameznega trimesečja.

SOBOTNA NADOMEŠČANJA

Sobotno plezanje poteka 1x na trimesečje.

Za nadomeščanje dobite vabilo preko emaila. Nujne so prijave na info@plezalnicenter.si do četrtka dopoldan (preko povezave, ki ste jo dobili v emailu)!

Lokacija je Plezalni center Ljubljana!

MOŽNOST NADOMEŠČANJA S SAMOSTOJNIM OBISKOM

V spremstvu starša lahko otroci zamujene vadbe nadomeščajo tudi s samostojnim obiskom. Plezanje je mogoče na otroški steni v Ogrevalni dvorani ali na balvanski steni (kjer ni potrebno varovanje s pomočjo vrvi). V kolikor ste starši vešči vrvne tehnike, seveda lahko plezate tudi s pomočjo vrvi.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.