Mini plezalne igre so primerne za otroke v starosti treh do štirih let. Primerne so za vse, ki imajo radi plezanje in gibanje ob zabavnih igrah. Na vadbi je poudarek na tem, da otroci preko plezanja razvijajo gibanje in osnovno motoriko celega telesa. Preko odlične zabave ter sproščenega vzdušja premagujejo tudi strah pred višino in vadijo dobro ravnotežje.

Vse vaditeljice na plezalnih igrah imajo poleg plezalnega znanja tudi smisel in izkušnje za delo z najmlajšimi plezalci.

Za malo starejše plezalce, od cca. 4 do 6 let, imamo plezalno-gibalno vadbo v sklopu Plezalnih iger.

Potek vadbe

Vadba poteka enkrat na teden v Ogrevalni dvorani (1. nadstropje) in traja 45 minut.

Na vadbi otroci preko zabavnih iger in gibalnih poligonov preizkušajo svoje gibalne sposobnosti, razvijajo fino in grobo motoriko, spoznavajo in utrjujejo elementarne oblike gibanja (plazenje, lazenje, plezanje, razne oblike skoka, tek  ipd. ) ter krepijo telesno moč in splošno telesno vzdržljivost. Z zanimivimi gibalnimi izzivi jim omogočamo spodbudno okolje za postopen razvoj lastnih telesnih zmogljivosti. Z igro sproščajo in  podaljšujejo sposobnost osredotočanja in nadzora nad lastnim telesom v gibanju.

Starši lahko otroke pri vadbi opazujejo iz avle, izjemoma pa so lahko starši bolj sramežljivih in zadržanih otrok prisotni tudi v dvorani.

Oprema

Otroci za vadbo ne potrebujejo posebne opreme. Dovolj so udobna športna oblačila (npr. pajkice) in čisti šolski copati (oz. balerinke). Ne pozabite tudi na stekleničko z vodo.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete tukaj.

Komentarji