Otroci 9-13 let

ZA KOGA?

Za otroke od 9 do 13 let nudimo strokovno vodeno plezalno vadbo. Razpisani sta dve starostni skupini in sicer 9-11 let ter 9-13 let. Treningi potekajo na nizki oz. balvanski in/ali visoki umetni steni.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Izkušeni inštruktorji preko iger in raznolikih vaj ter plezalnih poligonov na nizki (balvanski) in/ali visoki umetni steni otroke naučijo vseh potrebnih plezalnih znanj, tako za plezanje z varovanjem od zgoraj (“top rope”), kot tudi tudi za plezanje v vodstvu.

Treningi potekajo v Plezalnem centru Ljubljana na visoki in balvanski steni.

Vadba je družabna in primerna za otroke začetnike in tiste, ki so pred tem plezali na naši Mali začetni plezalni šoli.

Otroci lahko plezajo enkrat ali dvakrat tedensko po 90 minut (balvanska stena) oz 1h in 45 min (visoka stena). 

Plezanje na nizki (balvanski) steni je odlično za učenje plezalne tehnike in razvijanja koordinacije, moči ter vzdržljivosti. Plezalne treninge popestrimo z ogrevalnimi igrami, v vadbi so pogosti tudi plezalni poligoni, raztezne in sprostilne vaje. Za vsestranski psihomotorični razvoj otrok skrbimo z raznolikim izborom vaj, iger in drugih oblik gibanja.

Na visoki steni se otroci naučijo vse potrebne vrvne tehnike za varno plezanje z varovanjem od zgoraj pod vodstvom inštruktorja. Učimo jih sproščenega plezanja in zaupanja (tako opremi, kot soplezalcu). Otroci postopno zgubijo strah pred višino.

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je otrokom na voljo brezplačno za čas trajanja plezalne šole. Za vadbo otrok potrebuje le udobna športna oblačila in plastenko z vodo.

TERMINI V SEZONI 2023/24

  • 9-11 let: torek, 16.00-17.45 (visoka stena)
  • 9-11 let: sreda, 14.15-16.00 (visoka stena)
  • 9-11 let: petek, 17.30-19.00 (balvanska stena)
  • 9-13 let: torek, 14.15-16.00 (visoka stena)
  • 9-13 let: sreda, 16.45-18.15 (balvanska stena) – polno zaseden termin
  • 9-13 let: petek, 14.00-15.45 (visoka stena)

Za vse polne termine je možen vpis na čakalno vrsto.

CENA

  • 1x tedensko: 235 eur/3 mesece
  • 2x tedensko: 335 eur/3 mesece
  • 3x tedensko: 385 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

ponedeljek-četrtek, 12.00 do 14.00

petek, 10.00 do 12.00

 
Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete spodaj.

Otroci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.