Poletni tabor v Bohinju in okolici

ZA KOGA?

Tabor je primeren za otroke in mladino od 7. do 18. leta starosti, za popolne začetnike ali že izkušene plezalce iz vse Slovenije in tujine.

KAJ BOMO POČELI?

Petdnevni plezalni tabor v Bohinju in okolici je, tako kot vsi naši tabori, namenjen spoznavanju in razvijanju raznolikega športnega plezanja v naravi in športno navdahnjenemu druženju.  Poleg športnega plezanja otroke čaka še spanje v naravi, vsakdanje kolesarjenje, samostojno pripravljanje hrane, druge športne dejavnosti, taborniške igre, kurjenje ognja in predvsem zabava in druženje.

Na taboru se bodo naši varovanci začetniki spoznali z varnim skalnim plezanjem v urejenih plezališčih. Predstavili jim bomo osnovne vozle in ravnanje z varovalnimi napravami ter vrvmi, spoznali pa bodo tudi osnovne plezalno-gibalne prvine. Tisti izkušenejši bodo premikali svoje plezalske meje in svoje plezalno znanje nadgradili s tehniko spusta po vrvi in prevezovanjem na sidrišču ter zlasti izboljševali tehniko plezanja v različnih naravnih stenah. Ob dnevnem športnem ritmu bomo poleg plezanja tudi kolesarili, hribolazili, plavali in veslali.

Tabor poteka v organizaciji Društva za razvoj plezalne kulture.

DAN PRIHODA – Ob 9. uri zbor in postavitev tabora v kampu Zlatorog ob Bohinjskem jezeru. Prve plezalne prijeme in korake na tem taboru bomo naredili v plezališču Belvi (Bellevue) nad Bohinjskim jezerom. Otroke bomo seznanili s potekom plezalnega dne in jim povedali, kako se varno obnašati v plezališču. Plezali bodo z varovanjem od zgoraj (izkušenejši s sprotnim nameščanjem varovanja). Tekom dneva bodo otroci spoznali nevarnosti, ki pretijo na nas v plezališčih, se naučili uporabljati opremo, navezovati in varovati (izkušenejši bodo utrjevali tehniko plezanja platastih smeri).
2. DAN – Skupni zajtrk in kolesarjenje do plezališča Pod Skalco, kjer bomo plezalni dan posvetili tehniki plezanja. Da pa učenje ne bo preresno, smo si zamislili različne plezalne igre (plezanje navzdol, plezanje z eno roko, hitrostno plezanje in slepo plezanje). Po večerji bomo kakšen dan zakurili taborni ogenj, drugi dan pa se igrali katero od taborniških iger.
3. DAN – En dan bomo imeli plezalni počitek in si vzeli več časa za druge aktivnosti. Morda se bomo sprehodili do slapu Savica, ali pa le počivali ob jezeru. Po kosilu in počitku ob vodi bomo veslali s čolni ali SUPi, se kopali ter sklepali nova prijateljstva.
4. DAN – Plezanje v plezališču Peč. Popoldan kopanje in igre.
5. DAN/ 6.DAN (dan odhoda) Plezanje v plezališču pod Skalco in spust po vrvi. Po “abzajlu” bodo otroci sami izglasovali ali bi radi še plezali ali bi počivali ob jezeru, se kopali in delali načrte z novimi prijatelji. Po kosilu bomo pospravili tabor, se kopali v jezeru in od 17. ure dalje pričakali starše.

NASTANITEV

Šotorili bomo v kampu Zlatorog. Zajtrke, malice in večerjo si bomo pripravljali sami, prav tako bomo sami pomivali posodo, skrbeli za urejen tabor in se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani.

Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli licencirani inštruktorji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim izobraževanjem in usmerjanjem mladine.

OBVEZNA OPREMA

Otrok s seboj potrebuje naslednje: kolo, spalna vreča in podloga ter šotor (en šotor na tri osebe), osebni jedilni pribor in globok krožnik ter skodelica, priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), kopalke, zdravstvena izkaznica. Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

TERMIN IN CENA

6. do 10. julij 2024 (5 dni)

299 EUR za 5-dnevni tabor oz. 200 EUR/otroka za srednješolce, ki so udeleženci naše plezalne šole*

*Cena vključuje spanje, zajtrk, malico in kosilo oziroma večerjo, strokovno vodstvo in uporabo opreme za vse dni tabora.

Tabor bo vodil Matjaž Jeran

 

  • 10 % popust za udeležence naših rednih plezalnih programov (srednješolci imajo posebno ceno)
  • 10 % popust za drugega otroka
  • 15 % popusta za tretjega otroka

PRIJAVA

Vsaj 10 dni pred pričetkom programa na info@plezalnicenter.si s plačilom akontacije.

Prijave zbiramo na info@plezalnicenter.si.

Za potrditev rezervacije je potrebno vsaj 10 dni pred pričetkom poravnati akontacijo v višini 50€ na transakcijski račun Društva za razvoj plezalne kulture.

PODATKI ZA NAKAZILO AKONTACIJE:
Društvo za razvoj plezalne kulture
Pesarska cesta 10
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0001 6145 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Namen: ime tabora, priimek udeleženca
Sklic: SI00 03-2024 (Bohinj)

V kolikor otrok še ni član Društva za razvoj plezalne kulture, je potrebno plačati tudi članarino za tekoče leto, ki znaša 32 EUR. Podatki za nakazilo članarine so zapisani zgoraj, v namen pa napišete: Članarina, ime in priimek.

Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : inštruktorji = 8 : 1. Udeleženci srednješolci, ki plačajo posebno ceno, niso zajeti v zgornja razmerja varovanci : inštruktorjem.

V primeru odpovedi prijave zaradi opravičljivih razlogov (npr. z zdravniškim potrdilom) več kot 10 dni prej, vam akontacijo vrnemo. V kolikor tabor odpoveste 10 dni ali manj pred začetkom tabora, akontacije ne vračamo.

V kolikor bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.