Postavljanje balvanskih problemov na  balvanski (bolder) steni je že konkretno preko polovice, saj se počasi bližamo magični številki 100 problemov.

Proces je je pričel z prenašanjem škatel oprimkov, odpiranjem le teh in navdušenjem nad obliko oprimkov in idejami kako le te postaviti v zanimive kombinacije. Načrt postavljanja je napisan v obliki zapletene Excel tabele z načrtom ala postavi 10 rdečih problemov, dva na buhtlu, tri na plati …, ta naj bo 6a, ta mora bit 7c, en naj bo 4+, ta bo tehnična plata, ta ima zatikanje prstov in pete, spet drug soročni skok … 

Postavljalec nato iz kupa oprimkov izbere tiste najprimernejše za stil in težavnost smeri, ki jo želi postaviti na steno. Sledi testiranje kombinacije, morebitne spremembe in dodajanje stopov. V zraku visijo vprašanja ala je to pretežko za 6b?, je tukaj predolg gib? ta kombinacija je res super! obrni ta grif bolj na pozitivno … Tak je vsakdan.

Sicer pa je stavba plezalnega centra praktično zaključena, odpravljajo se še manjše napake in urejajo detaili. Postavljena je tudi že mala plezalna dvorana, velika tudi počasi zakriva svojo podkonstrukcijo z ploščami. Slike velike in male plezalne dvorane v vsej svoji perspektivi sledijo.