Foto: Jurij Ravnik

Katarina Kejžar, plezalka in inštruktorica v našem plezalnem centru,  je v italijanskem plezališču Baratro preplezala La peste nera (8b+), v prevodu “Črna kuga”, kar je njena druga 8b+ v karieri. Pred dobrim letom ji je uspelo preplezati smer Kaj ti je deklica? v Mišji Peči.

Katarina, ki jo naši obiskovalci vodenih vadb in tečajev poznate kot simpatično inštruktorico športnega plezanja, je svoj napad na osmice začela leta 2009, ko ji je v  Bohinjski Beli uspelo vpeti vrh smeri Ženska za nagrado (8a). Že takoj naslednje leto je svojo težavnostno lestvico prestavila še za en plus višje s preplezano smerjo Sonce v očeh (8a+) v Mišji Peči. Leto 2010 je bilo še bolj izjemno, saj je preplezala kar sedem smeri z oceno 8a ter eno 7c+ in to na pogled. Leto kasneje je vpela svojo prvo 8b, to je bila smer Karies v Mišji Peči. S težkimi podvigi je nadaljevala tudi v letu 2012 in potrdila svojo izjemno formo s kar 16 smermi z oceno nad 8 (tri smeri z oceno 8b, šest 8a+ in sedem 8a), poleg tega pa je v svoj seznam preplezanih smeri dodala še tri smeri z oceno 7c+ na pogled. Kot rečeno, v lanskem letu se je uspešno dotaknila vrha svoje prve 8b+, letos pa je bila na vrhu še druge smeri s to oceno.

Zdaj vam je jasno, zakaj smo tako ponosni, da je del naše ekipe v Plezalnem centru Ljubljana. Bravo Katarina, vse čestitke za odlično plezarijo!

 

Katarinine podvige lahko spremljate tudi na njenem blogu: http://katarinakejzar.blogspot.com/

Published On: 23.06.2014Categories: Utrinki, ZgodbeTags: , , , , , ,